Ο Ντράγκαν Σόλακ απέκτησε την Σαουθάμπτον έναντι 100 εκατ. λιρών

22:15 4/1/2022 - Πηγή: Reporter

Ακόμη μία ποδοσφαιρική ομάδα αλλάζει «χέρια» στην Αγγλία, καθώς ο Σέρβος επιχειρηματίας, Ντράγκαν Σόλακ, απέκτησε την Σαουθάμπτον με ποσό πάνω από 100 εκατ. λίρες.

Ο Σόλακ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε μια σειρά μεγάλων επενδύσεων, είναι ιδρυτής του ομίλου United Group και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Σερβίας.

Ο ίδιος δραστηριοποιείται έντονα και στην Ελλάδα, καθώς έχει αποκτήσει

την Nova (Forthnet), αλλά και την Wind Ελλάς.

Όπως έγινε γνωστό, η εξαγορά της Southampton FC αποτελεί ιδιωτική επένδυση από τον Σόλακ μέσω της Sport Republic και η επένδυση δεν συνδέεται ούτε σχετίζεται με οιονδήποτε τρόπο με την United Group ή την BC Partners.

{https://twitter.com/SouthamptonFC/status/1478449653318402049}

Η Sport Republic ιδρύθηκε από τους Henrik Kraft και Rasmus Ankersen και υποστηρίζεται από τον Σόλακ που είναι και ο βασικός επενδυτής της.

Ο Σέρβος επιχειρηματίας απέκτησε το 80% της αγγλικής ομάδας από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, τον Κινέζο επένδυτη Gao Jisheng, ο οποίος είχε αποκτήσει τη συμμετοχή του τον Αύγουστο του 2017.

H συμφωνία εγκρίθηκε άμεσα από την Premier League, αφού ο Σόλακ πληρούσε όλα τα κριτήρια, τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετά αυστηρά.

SPORT REPUBLICΝΤΡΑΓΚΑΝ ΣΟΛΑΚΣερβίαUnited Group
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα