Πώς ο Μασκ έχασε 13 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Ταραχώδες ήταν το τελευταίο 24ωρο για τον Έλον Μασκ, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg είδε την περιουσία του να μειώνεται σημαντικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Tesla Inc. απογοήτευσε τους επενδυτές με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ενώ οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών υποχώρησαν κατά 9,75% την Πέμπτη στα 162,99 δολάρια.

Παράλληλα, ο πύραυλος Starship που σχεδιάστηκε από τη SpaceX εκτοξεύτηκε σε μια επεισοδιακή δοκιμαστική από τις

εγκαταστάσεις της SpaceX στο Μπόκα Τσίκα του Τέξας, για να εκραγεί περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Μεγάλη πτώση στην περιουσία του Μασκ

Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία μειώθηκε κατά 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση του φέτος. Το μερίδιό του στην Tesla, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και των δικαιωμάτων προαίρεσης, αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του 163,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Tesla, ο Μασκ παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα είναι το περιθώριο», όταν ρωτήθηκε με ποιο επίπεδο κερδοφορίας αισθάνεται άνετα η εταιρεία.

Όσο για το SpaceX, ο Μασκ συνεχάρη τους υπαλλήλους του και είπε ότι είναι αισιόδοξος για την πρόοδο του προγράμματος, σύμφωνα με ένα εσωτερικό email που είδε το Bloomberg.

Έλον ΜασκπεριουσίαTeslaSpaceX
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα