Σε πτωτική τροχιά η Wall Street- Αρνητική πρωταγωνίστρια η Tesla

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα (20/4) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα α’ τριμήνου εταιρειών όπως η Tesla και η AT&T κι ενώ οι επενδυτές αναζητούν «σημάδια» σχετικά με την μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,33% στις 33.786,62 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,60% στις 4.129,79 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,80% στις 12.059,56 μονάδες.

Η Tesla

κατέγραψε «βουτιά» 9,7% καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων δημοσίευσε το χαμηλότερο τριμηνιαίο μικτό περιθώριο κερδών των τελευταίων δύο ετών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να μειώνει τις τιμές της. Από την πλευρά της η AT&T διολίσθησε 10,4% καθώς ο πάροχος ασύρματου δικτύου βρέθηκε κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα έσοδα πρώτου τριμήνου και τις ελεύθερες ταμειακές ροές.

Οι μετοχές πολλών περιφερειακών τραπεζών υποχώρησαν σήμερα, συμπεριλαμβανομένων της πτώσης 2,7% τόσο για την Comerica όσο και για την KeyCorp. Οι περιφερειακές τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς η χρεοκοπία της Silicon Valley Bank (SVB) τον περασμένο μήνα προκάλεσε νέους φόβους στους traders για συστημικούς κινδύνους.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, μέχρι στιγμής οι αναλυτές διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες της περασμένης εβδομάδας για πτώση σχεδόν 5% σε ετήσια βάση των τριμηνιαίων κερδών των εταιρειών του S&P 500, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Νέες απώλειες το πετρέλαιο - Επιστροφή στα κέρδη ο χρυσός

Με νέες βαριές απώλειες ολοκλήρωσε το πετρέλαιο τη σημερινή συνεδρίαση, με τον δείκτη αναφοράς των ΗΠΑ να επιστρέφει κάτω από το όριο των 80 δολαρίων το βαρέλι. Μάλιστα, η νέα πτώση ήρθε στην επέτειο των τριών χρόνων από την ιστορική βουτιά κατά 306% της τιμής του WTI σε αρνητικό έδαφος, στα -37,64 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό πετρέλαιο WTI παραδόσεως Μαΐου έχασε 1,88 δολάρια ή 2,4% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 77,28 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το πετρέλαιο τύπου brent και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου έχασε 1,99 δολάρια ή 2,4% στα 81,13 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο. Και τα δύο συμβόλαια οδεύουν προς την πρώτη εβδομάδα απωλειών μετά από πέντε ανοδικές εβδομάδες.

Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη, με το πολύτιμο μέταλλο να επιστρέφει στα κέρδη λαμβάνοντας ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου. Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 0,6% ή 11,80 δολάρια στα 2.019,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Μαΐου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στα 25,37 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 1,3% στα 4,03 δολάρια η λίβρα.

WALL STREET ΗΠΑAT&TΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑTESLA INCΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑπεριφερειακές τράπεζεςΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Τυχαία Θέματα