Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Περάματος- Αναζητούνται ευθύνες

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Δευτέρας ένας 47χρονος χειριστής γερανοφόρου οχήματος στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, μετά την πτώση ενός έλικα πλοίου. Δύο ακόμα εργάτες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε εκτός του πλοίου στο οποίο γίνονταν επισκευές. Κατά τη διάρκεια των επισκευών ένας έλικας που σήκωνε γερανοφόρο όχημα, έπεσε,με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του χειριστή. Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα άλλος ένας 47χρονος έχει τραυματιστεί

σοβαρά στα πόδια και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Τζάνειο, ενώ ένας 43χρονος εργάτης που τραυματίστηκε στο κεφάλι νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Για το δυστύχημα εξέδωσαν ανακοινώσεις τα κόμματα, αλλά και η ΓΣΕΕ η οποία ζητά να αποδοθούν ευθύνες.

«Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, με το θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας», αναφέρει η ΓΣΕΕ.

«Η Συνομοσπονδία έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπευθύνους τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν, και την τιμωρία των υπευθύνων».

Σε ανακοίνωσή του για το νεκρό εργάτη και τους δυο τραυματίες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους συναδέλφους του θύματος, ενώ παράλληλα σημειώνει πως "μόνο τον τελευταίο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανοπουλου".«Το σημερινό τραγικό εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με έναν νεκρό εργαζόμενο και δύο τραυματίες ήρθε να προστεθεί στον μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων των τελευταίων ετών με τη χώρα μας να καταλαμβάνει μία από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.ευθύνεςΠέραμανεκρόςΝαυπηγεία
Keywords
Αναζητήσεις
pos-egine-to-ergatiko-dystychima-sta-nafpigeia-peramatos--anazitountai-efthynes.htm
Τυχαία Θέματα