Πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία-Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ

12:01 3/7/2020 - Πηγή: Reporter

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τετ α τετ που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Εντουάρ Φίλιπ υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την αποδέχθηκε. Εξασφαλίζει, με τα μέλη της κυβέρνησης, τον χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων μέχρι το διορισμό της νέας κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας.

Η παραίτηση Φιλίπ εξυπηρετεί τις προθέσεις Μακρόν

για ανασχηματισμό, καθώς έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές για να πορευτεί προς τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2022 και να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αναδείχθηκε νικητής στην πόλη της Χάβρης κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της χώρας, κερδίζοντας το 58,8% των ψήφων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου, περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους κατοίκους θέλουν ο σημερινός πρωθυπουργός να διατηρήσει τη θέση του ως επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου μετά τις δημοτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος των οποίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Εντουάρ ΦιλίπΓαλλίαπαραίτηση
Keywords
Τυχαία Θέματα