Θεσσαλονίκη: Ανατροπή στην υπόθεση με τον Βούλγαρο που έπεσε θύμα οπαδικής βίας

11:25 3/7/2020 - Πηγή: Mononews

Νέα στοιχεία φαίνεται πως προκύπτουν στην υπόθεση του 29χρονου Βούλγαρου οπαδού, που έπεσε θύμα οπαδικής βίας στην Θεσσαλονίκη, όπου είχε πάει για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, βρίσκοντας τελικά τραγικό θάνατο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην συμπρωτεύουσα στις 5 Ιανουαρίου 2020, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, ενώ είχε προηγηθεί ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Μετά τον αγώνα, δύο άνδρες, 24 και 26 ετών φέρονται να καταδίωξαν τον άτυχο 28χρονο, με αποτέλεσμα εκείνος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, να πατηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος, κ. Παρηγόρη Κων/νου και κας. Χαριζάνοβα Κων/νας, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Πρόκειται αναμφίβολα για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, από νομικής και κοινωνικής άποψης, υπόθεση, με την αιτία και αφορμή του θανάτου του άτυχου Τόσκο Μποζατζίσκι να είναι οι εγκληματικές συγκλίνουσες συμπεριφορές με φόντο την τυφλή οπαδική βία και τον κύκλο αίματος που ταλανίζει την Κοινωνία.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και των ανακριτικών αρχών, δεδομένου ότι έχουμε ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις, με την πρώιμη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια να μετατρέπεται, μετά από εξαντλητική και σε βάθος έρευνα, σε ανθρωποκτονία με δόλο, δικαιώνοντας απολύτως τους εξ υπαρχής ισχυρισμούς μας.

Αυτή η δίκαιη, όσο και γενναία και φυσικά διόλου αβασάνιστη απόφαση καταδεικνύει περίτρανα ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί αμερόληπτα σε ένα κράτος δικαίου που δεν κάνει διακρίσεις. Καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, δεν έχουμε τη δυνατότητα να δηλώσουμε κάτι παραπάνω για την έκβαση αυτής της εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης. Στόχος μας είναι να χυθεί άπλετο φως και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του Τόσκο Μποζατζίσκι.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχει μια ύστατη ηθική δικαίωση η οικογένεια του αποθανόντος. Εκφράζουμε την ευχή, ο θάνατος αυτού του νέου ανθρώπου να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να είναι το τελευταίο μαρτυρικό επεισόδιο φιλάθλου. Θα σας τηρούμε ενήμερους για την υπόθεση, παραμένουμε στη διάθεσή σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα