Πολιτικές εξελίξεις μετά τις φωτιές: H...οπτική Μητσοτάκη για εκλογές, ανασχηματισμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε για μία ακόμη φορά τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ωστόσο, δεν απέκλεισε... άλλου είδους πολιτικές εξελίξεις.

Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (13/8) ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε κυρίως στο ζήτημα των πυρκαγιών, το οποίο όμως προφανώς έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Ο Άγγελος ΚωβαίοςΆγγελος Κωβαίος ρώτησε τον πρωθυπουργό για το αν σκέφτεται τις πρόωρες εκλογές με δεδομένο ότι πλέον καταγράφονται οι πρώτες... φθορές για την κυβέρνησή του, ωστόσο, ο κ.

Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός, κάνοντας λόγο για "μη επιλογή".

Ο Πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα πως θεωρεί πως η προσφυγή στις κάλπες αυτό το διάστημα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένδειξη αδυναμίας.

Το γεγονός όμως ότι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εκλογών, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι πιθανό να έχουμε πολιτικές εξελίξεις.

Το σενάριο του ανασχηματισμού μοιάζει μάλιστα εξαιρετικά πιθανό μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη. Σε ευθεία ερώτηση για ανασχηματισμό αρνήθηκε να απαντήσει, με τη λογική ότι "οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται".

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα αποκάλυψε την απόφασή του να αναβαθμίσει πολιτικά τον συνεργάτη του, τον κ. Τριαντόπουλο. Θα έχουμε άραγε ανασχηματισμό του... ενός ή θα προχωρήσει ο Πρωθυπουργός σε περισσότερες διορθωτικές κινήσεις;

Το δεύτερο σενάριο φάνταζε εξ αρχής πιο πιθανό και τελικά επιβεβαιώθηκε με τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε. Αναλυτικά ΕΔΩ

Ο μίνι ανασχηματισμός, όμως, δεν είναι βέβαιο πως αποκλείει έναν ευρύτερο στο άμεσο μέλλον...

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΧαρδαλιάςΧρυσοχοΐδηςανασχηματισμόςεκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα