Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναχώρησε τη Δευτέρα από το νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει, λίγο αφότου η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί προειδοποιούσε ότι «πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει εξιτήριο όμως δεν έχει ξεπεράσει τελείως τον κίνδυνο».

Ο Τραμπ, ο οποίος βγαίνοντας από το νοσοκομείο, δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, επιβιβάστηκε σε ένα SUV το οποίο τον μετέφερε στο ελικόπτερο Marine One,

με προορισμό τον Λευκό Οίκο. Φτάνοντας εκεί, το πρώτο πράγμα που έκανε, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ήταν να αφαιρέσει την προστατευτική του μάσκα.

Λίγο πριν αναχωρήσει μάλιστα από το νοσοκομείο, έγραψε στο Twitter ότι σύντομα θα βρίσκεται στο δρόμο για τις ανάγκες της καμπάνιας του, ενώ ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο εξ απορρήτων σύμβουλος του προέβλεψε ότι ο Τραμπ θα λάβει μέρος κανονικά στο ντιμπέιτ της 15ης Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Τζο Μπάιντεν.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313267615083761665}

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Δρ. Σον Κόνλει δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα «λαμβάνει ιατρική περίθαλψη παγκόσμιου επιπέδου, όλη τη μέρα» στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ο Τραμπ θα συνεχίσει να λαμβάνει θεραπεία με δεξαμεθαζόνη, ένα ισχυρό στεροειδές που συνιστάται για χρήση για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων COVID-19. Το φάρμακο μπορεί να έχει σοβαρές ψυχολογικές παρενέργειες, αλλά ο Δρ. Κόνλει είπε ότι ο πρόεδρος δεν έχει παρουσιάσει καμία από αυτές.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313267143232942081}

Πριν καν πάντως, ο Δρ. Κόνλει μιλήσει στους δημοσιογράφους, ο Τραμπ ο οποίος σύμφωνα με το CNN, ήθελε να φύγει από την Κυριακή από το νοσοκομείο, έγραψε στο Twitter «Θα φύγω από το σπουδαίο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed σήμερα στις 6:30 μ.μ. (σ.σ. ώρα ΗΠΑ - 22:30 Ελλάδας).

«Νιώθω πολύ καλά! Μην φοβάστε την Covid. Μην την αφήσετε να κυριαρχήσει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, υπό τη κυβέρνηση Τραμπ, μερικά πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν από 20 χρόνια!», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313186529058136070}

Ντόναλντ ΤραμπκορονοιόςWalter ReedΛευκος Οίκοςιατρική περίθαλψηΝΤΙΜΠΕΙΤαμερικανός πρόεδρος
Keywords
Τυχαία Θέματα