Πιέσεις για μείωση κόστους των data και στα υπάρχοντα συμβόλαια

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε άδικο το γεγονός ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν προχώρησαν σε μειώσεις του κόστους των data (δεδομένων) και στα υπάρχοντα συμβόλαια συνδρομητών αλλά μόνο σε αυτά που θα γίνουν από εδώ και στο εξής.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα πιέσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο επόμενο διάστημα προκειμένου η μείωση να αφορά και τους καταναλωτές που έχουν ήδη συμβόλαια.

«Είμαι ικανοποιημένος από την άμεση ανταπόκριση των εταιρειών και από το γεγονός ότι

άνοιξε αυτή η συζήτηση», είπε στα Παραπολιτικά FM ο κ. Γεωργαντάς. Και συνέχισε: «Ανταποκρίθηκαν οι εταιρείες στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και ανακοίνωσαν άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο ελκυστικά πακέτα. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει και ο ανταγωνισμός το επόμενο διάστημα. Πρέπει κι αυτοί να καταλάβουν πως θα πρέπει να περιορίσουν τα κέρδη τους και να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Θα πιέσουμε περαιτέρω για να γίνει ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα της όλης διαβούλευσης».

Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι «είναι άδικο ότι οι μειώσεις δεν αφορούν και τα υπάρχοντα συμβόλαια. Νομίζω ότι θα γίνει συνείδηση και σε αυτές τις εταιρείες ότι δεν γίνεται να έχουν μια κοινωνία απέναντί τους που βλέπει υψηλότατες χρεώσεις και μάλιστα αυτό να λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια που πρέπει να κάνει η χώρα. Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα πιέσει τις εταιρείες οι μειώσεις να ισχύσουν και στα υπάρχοντα συμβόλαια, αυτό είναι απολύτως δίκαιο και θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Γεωργαντάς
Keywords
Τυχαία Θέματα