Πετρέλαιο: Σε πτωτική τροχιά εν αναμονή Fed-Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς η αγορά αναμένει με αγωνία τις νέες αποφάσεις της Fed.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7), το αμερικανικό αργό διολισθαίνει 0,83% 78,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,85% στα 82,58 δολάρια το βαρέλι.

«Μια αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα προώθησε κάποιες πωλήσεις», δήλωσε

ο Hiroyuki Kikukawa, πρόεδρος της NS Trading, μονάδας της Nissan Securities.

Σύμφωνα με το CNBC, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 1,32 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν απόσυρση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών. Από την άλλη, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά περίπου 1,04 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά περίπου 1,61 εκατ. βαρέλια.

«Η αγορά θα συνεχίσει να βρίσκεται μεταξύ της σύσφιξης της παγκόσμιας προσφοράς και των φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, αν και αναμένουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα δοκιμάσουν την ανοδική τους πορεία κατά τη θερινή περίοδο, όταν η ζήτηση είναι υψηλότερη», σημείωσαν άτομα με γνώση της αγοράς στο CNBC.

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκαν σχεδόν κατά 40% τον Μάιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες στην Κίνα, τον δεύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν την υποστήριξη της οικονομικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι σε νέες προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου, η Goldman Sachs, σημείωσε ότι αναμένει υψηλότερα επίπεδα στον απόηχο της ζήτησης-ρεκόρ. «Αναμένουμε αρκετά σημαντικά ελλείμματα το δεύτερο εξάμηνο και σχεδόν 2 εκατ. βαρέλια λιγότερα ημερησίως το τρίτο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση φτάνει ιστορικό υψηλό όλων των εποχών», δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας πετρελαίου της Goldman Sachs, Ντααν Στρούηβεν, στο CNBC.

Παράλληλα, τόνισε ότι το αργό Brent θα αυξηθεί στα 86 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους (το πρωί ώρα Ελλάδος το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 80,7 δολάρια το βαρέλι).

Ανοδικά για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση το φυσικό αέριο

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σημείωσαν άνοδο οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς να σημειώνουν άνοδο έως και 5,2%, στα 33 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ο ζεστός καιρός στη νότια Ευρώπη έχει αυξήσει τη ζήτηση σε χώρες όπως η Ιταλία, η οποία εξαρτάται από το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΤιμέςΕμπορεύματα
Keywords
Τυχαία Θέματα