Πέρασε με ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ η τροπολογία-«μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Με την ευρύτερη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (11/4) η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που βάζει μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές. και σε εγκληματικές συμμορίες που

επιχειρούν να μπουν στην Βουλή φορώντας τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Υπέρ της προωθούμενης διάταξης ψήφισε, εκτός της ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατήρησε τις επιφυλάξεις του, έκρινε ωστόσο πως στην παρούσα συγκυρία προέχει η απαγόρευση της εκλογικής καθόδου στον Κασιδιάρη.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αρχικά στρατευμένος υπέρ της προστασίας του κοινοβουλίου από νεοφασιστικά μορφώματα, αλλά εξέφρασε στη συνέχεια την κάθετη αντίρρηση του με την κυβερνητική ρύθμιση και τελικά αποχώρησε από την ψηφοφορία χωρίς να ψηφίσει.

Κατά ψήφισαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.

ΝΔΠασοκΣΥΡΙΖΑΒουλήΚασιδιάρηςΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα