Πανελλαδική απεργία: «Ρολά» στο Δημόσιο- Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, πλοία

08:22 6/4/2022 - Πηγή: Reporter

Με κεντρικό σύνθημα, "ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει", πραγματοποιείται σήμερα (6/4) γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών φορέων της χώρας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Μέσα Μεταφοράς

Στην

απεργία συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Ειδικότερα , για 24 ώρες ακινητοποιούνται μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος , τραμ και τρόλει. Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Εξαιτίας των παραπάνω δεν ισχύει για σήμερα ο περιορισμός του Δακτυλίου.

Επίσης δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούντα, πάντως κανονικά.

Ποιες υπηρεσίες απεργούν

Στην απεργία συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες , τα δημόσια νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νομαρχίες, δήμους και πολεοδομία.

Στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που είχε κηρυχθεί συμμετέχει η ΟΛΜΕ, υπογραμμίζοντας πως η συμμετοχή στην απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης.

Επίσης τη συμμετοχή της στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ανακοίνωσε και η ΓΣΕΒΕΕ.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

ΜΜΕΜΜΜΠλοίαΚΑΡΑΒΙΑΜΕΤΡΟαπεργία
Keywords
Τυχαία Θέματα