Η Deutsche Bank προβλέπει ύφεση της αμερικανικής οικονομίας το 2023

22:46 5/4/2022 - Πηγή: Reporter

Ύφεση για την αμερικανική οικονομία προβλέπουν σε έκθεσή τους δύο οικονομολόγοι της Deutsche Bank για το 2023, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank

αναμένουν αύξηση στα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης σε κάθε μία από τις επόμενες τρεις συνεδριάσεις της, και ότι θα φτάσουν πάνω από το +3,5% μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Deutsche Bank είναι μία από τις πρώτες μεγάλες τράπεζες που προβλέπουν ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

«Η αμερικανική οικονομία αναμένεται να δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την πρόσθετη σύσφιξη της Fed μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους και τις αρχές του 2024», αναφέρεται συγκεκριμένα στην έκθεση.

Εκτός από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, η Deutsche Bank προβλέπει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τον ισολογισμό της ύψους 8,9 τρισ. δολαρίων κατά σχεδόν 2 τρισ. δολάρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, που ισοδυναμεί με τρεις ή τέσσερις επιπλέον αυξήσεις 25 μονάδων βάσης.

BloombergΗΠΑFEDERAL RESERVEαύξηση επιτοκίωνύφεσηπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα