Παίρνει τα… πάνω του το Bitcoin- Στα «πράσινα» τα κρυπτονομίσματα

Με το… δεξί ξεκινούν την εβδομάδα τα κρυπτονομίσματα, καθώς τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα βάσει κεφαλαιοποίησης καταγράφουν τη Δευτέρα (10/4) μικρά κέρδη.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ο οποίος μετρά τη συνολική απόδοση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, έχει αυξηθεί κατά περίπου 1%.

«Ο ηγέτης της αγοράς (το Bitcoin) διαπραγματεύτηκε σε πολύ στενό εύρος την τελευταία εβδομάδα, χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις. Το γεγονός αυτό, μαζί με τη μείωση του όγκου των συναλλαγών, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι αναμένεται μια απότομη κίνηση άμεσα», δήλωσε ο Τζο ΝτιΠασκουάλε, Διευθύνων Σύμβουλος της BitBull

Capital, στο CoinDesk.

Ο ΝτιΠασκουάλε λέει ότι μια διόρθωση προς τα 25.000 δολάρια δεν θα «σπάσει την ανοδική τάση, ενώ μια κίνηση στα 30.000 δολάρια είναι πιθανό να αντιμετωπίσει αντίσταση».

«Το κλίμα της αγοράς παραμένει προς το παρόν θετικό και μπορεί να δούμε επιλεγμένα altcoins να αποδίδουν αξιοπρεπώς εάν το Bitcoin παραμείνει στο τρέχον εύρος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του πλησιάζει για άλλη μια φορά τα 550 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι και πάλι λίγο πάνω από το 46%.

Τα περισσότερα altcoins ήταν ελαφρώς στο «κόκκινο» χθες, αλλά το τοπίο είναι ακριβώς το αντίθετο σήμερα, με μικρά κέρδη.

Η σχετικά επίπεδη απόδοση του Ethereum μπορεί να μειώσει τους φόβους ότι η αναβάθμιση στη Σαγκάη, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα της εβδομάδας, θα ασκήσει πίεση στις πωλήσεις.

Όπως επισημαίνει η CryptoQuant σε μια έκθεση έρευνας από τον Φεβρουάριο, η πλειονότητα των κατόχων ether προς το παρόν μετρά απώλειες. Η έρευνά τους δείχνει ότι ο μέσος κάτοχος βιώνει ζημία 18% στις συμμετοχές του.

«Συνήθως, η πίεση πώλησης εμφανίζεται όταν οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν ακραία κέρδη, κάτι που δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή για το Ethereum», αναφέρει.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατέγραψε την υψηλότερη τιμή του σε οκτώ μήνες την περασμένη εβδομάδα σε πάνω από 1.950 δολάρια, ενώ τώρα διαπραγματεύεται οριακά πάνω από τα 1.850 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει διαγράψει τις χθεσινές απώλειες και ανέρχεται για άλλη μια φορά στο 1,185 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin ενισχύεται 1,27% στα 28.300,87 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 0,90% στα 1.857,72 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ενισχύεται 0,41% στα 20,27 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 0,28% στο 0,38699300 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,15% στα 6,16 δολάρια, το Dogecoin ενισχύεται 1,09% στο 0,08290398 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 0,02% στο 0,00001090 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα