Bloomberg: Η Fed βρίσκεται κοντά στο peak των αυξήσεων επιτοκίων

Μπορεί το peak των κεντρικών τραπεζών, αναφορικά με τις αυξήσεις επιτοκίων, να μη βρίσκεται πλέον τόσο μακριά δεδομένου ότι τα πρώτα σημάδια της αυστηρής νομισματικής πολιτικής είναι ήδη ορατά στην οικονομία.

Δημοσίευμα του Bloomberg, σημειώνει ότι οποιαδήποτε παύση της Fed, μετά από τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση τον Μάιο, θα μπορούσε να ξεκινήσει μια στροφή στον πιο επιθετικό

κύκλο σύσφιξης που έχει παρατηρηθεί την τελευταία περίοδο.

Ωστόσο, αν και η ΕΚΤ και οι περιφερειακοί ομόλογοί της μπορεί να συνεχίσουν να προχωρούν περισσότερο στην αυστηρή νομισματική πολιτική, μια αλλαγή πλαισίου για τις ΗΠΑ θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα για την παγκόσμια οικονομία.

Οι προβλέψεις

Το Bloomberg, πάντως, σημειώνει ότι συνολικά τουλάχιστον 20 από τις 23 κεντρικές τράπεζες που παρακολουθούνται, προβλέπεται να μειώσουν το κόστος δανεισμού το 2024.

Η βραχύβια κορύφωση των επιτοκίων διεθνώς, σύμφωνα με μετρητή που υπολογίστηκε από το Bloomberg Economics, θα είναι 6% το τρίτο τρίμηνο. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, φαίνεται να μειώνεται στο 4,9%.

Η διαφοροποίηση αναμένεται να προέλθει από την Ιαπωνία, της οποίας τα επιτόκιά της, που αυτή τη στιγμή είναι τα χαμηλότερα στον κόσμο, αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι την επόμενη χρονιά, όταν τελικά προβλέπεται αύξηση στο μηδέν.

FEDBloombergεπιτόκιαPEAK
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα