Παγώνη: Αύξηση κρουσμάτων 8-10%-Δεν είπαμε ποτέ ότι έφυγε ο κορονοϊός

«Καμπανάκι» χτυπά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, αλλά και τη συνύπαρξή του με τη γρίπη ενόψει χειμώνα.

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι κορονοϊός έφυγε με τις υποπαραλλαγές του. Το τονίζουμε κάθε μέρα, το βλέπουμε και έχουμε και τα κρούσματα στα χέρια μας. Δηλαδή αντιμετωπίζουμε τα κρούσματα στα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αύξηση

8-10% και τις επόμενες ημέρες ίσως να είναι και μεγαλύτερη», τόνισε, μιλώντας στο OPEN.

Για τα μειωμένα κρούσματα σε σχέση με τον εξωτερικό, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα στοιχεία της Ελλάδας με του εξωτερικού: «Η αύξηση στην Αγγλία είναι στο 45% και στην Ιταλία στο 32%. Οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικές, καθώς εκεί έχει μπει ο χειμώνας. Εδώ μέχρι πριν 10 ημέρες ο κόσμος πήγαινε για μπάνιο. Για αυτό δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα γεγονότα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Αναφορικά με τα εμβόλια, υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης: «Επειδή ξεκινούν ιώσεις τον Νοέμβριο και θα πρέπει ο κόσμος να είναι πιο προσεκτικός. Να ξεκινήσουν τέλος Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη το εμβόλιο της γρίπης για H1N1 που δε φοράμε μάσκες αυτή τη χρονιά, και δεν θα έχουμε λιγότερα κρούσματα γρίπης - ήδη το καλοκαίρι είχαμε αρκετά.

Γι' αυτό οι 60 και άνω να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς με τα επικαιροποιημένα εμβόλια έτσι ώστε όταν συμπέσουν όλες οι ιώσεις μαζί με τον κορονοϊό να είναι αντιμετωπίσιμες και να μην πιεστεί το σύστημα υγείας».

Άλλωστε, όπως επεσήμανε ακολουθώντας την γραμμή των ειδικών, το κοκτέιλ κορονοϊού- γρίπης θα είναι πολύ δύσκολο.

«Ειδικά για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με πολλά υποκείμενα νοσήματα δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθουν για αυτό επιμένουμε στους εμβολιασμούς. Το θέμα είναι πολύ βασικό όσο αφορά την γρίπη να εμβολιαστεί ο κόσμος, ειδικά οι άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα», υπογράμμισε.

ΠαγώνηΚΡΟΥΣΜΑΤΑκορονοιόςΕΙΝΑΠγρίπηεμβόλιο
Keywords
Τυχαία Θέματα