Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν

08:56 9/1/2023 - Πηγή: Reporter

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, παρά το γεγονός ότι το 2022 βίωσε ένα από τα χειρότερα έτη στη σύντομη ιστορία της.

Σε έκθεσή του, ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός επισημαίνει ότι τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της «σύγχρονης οικονομικής εργαλειοθήκης».

Το WEF παραδέχεται ότι το προηγούμενο έτος ήταν καταστροφικό, χαρακτηρίζοντάς το ως «τρομερό», με περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζονται.

Επιπλέον,

το πολιτικό και οικονομικό φόρουμ που εδρεύει στην Ελβετία κατακρίνει τις ρυθμιστικές αρχές επειδή απέτυχαν να «δημιουργήσουν λογικούς κανονισμούς», αλλά προσθέτει ότι δικαιώθηκαν από «πολλαπλές αποτυχίες μεγάλης κλίμακας» το 2022.

Παρόλα αυτά, επισημαίνει ότι «ίσως το 2022 σηματοδοτεί μια παράδοση της τεχνολογίας κρυπτογράφησης και της υποδομής blockchain σε πιο σταθερά χέρια», συγκρίνοντας την αίσθηση που έχουν προκαλέσει τα κρυπτονομίσματα με αυτή του Διαδικτύου.

Σημειώνει επίσης ότι οι μεγάλες τράπεζες και οι πάροχοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο φέτος όσον αφορά την προσέγγισή τους στα κρυπτονομίσματα.

«Παρά τα ελαττώματα της, αυτή η κρυπτο-τεχνολογία παραμένει πρωταγωνιστής στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κόσμο», τονίζεται.

Το WEF επισημαίνει ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα «καλής» τεχνολογίας που, όμως, τη χειρίζονται «κακοί ηθοποιοί», ωστόσο, με την κρυπτογράφηση, αυτό συνέβη με μεγάλη ταχύτητα.

Ως παράδειγμα αναφέρει ότι οι πρώτες μέρες του Διαδικτύου μαστίζονταν από ιούς και απάτες, ωστόσο το email και ο Παγκόσμιος Ιστός δεν απαγορεύτηκαν.

κρυπτονομίσματαWEF
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα