Η εξέλιξη του προγράμματος μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ. Τι αναφέρει το Υπερταμείο

Στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) περιλαμβάνεται ένα μεγάλο εύρος δημοσίων επιχειρήσεων, εισηγμένων και μη, που δραστηριοποιούνται σε πολλούς, διαφορετικούς στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

Ως εκ τούτου το Υπερταμείο δραστηριοποιείται πλέον πιο ενεργά για να στηρίξει τις θυγατρικές του, ώστε να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες μέσα από μία πιο πελατοκεντρική φιλοσοφία, να βελτιώσουν την οικονομική τους θέση και να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους πλάνα.

Σε εξέλιξη το πλάνο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ

Για τα ΕΛΤΑ

και όπως αναφέρεται στην έκθεση του τρίτου τριμήνου του 2022 του Υπερταμείου, η υλοποίηση του πενταετούς πλάνου μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ συνεχίζεται και προχωρούν μια σειρά από έργα που σχετίζονται με την βελτίωση της διαλογής και της οργάνωσης διανομής, της εμπορικής λειτουργίας, αλλά και της εμπειρίας του πελάτη μέσα από καινοτόμες ψηφιακές λύσεις και υπηρεσίες.

Η συνεργασία με τον εξωτερικό σύμβουλο μετασχηματισμού είναι σε εξέλιξη με τις πρώτες δράσεις να αφορούν σε καίριους επιχειρησιακούς τομείς του ομίλου.

-Έργα για την βελτίωση της εμπειρίας πελάτη, όπως τα «Smart Lockers», με αντικείμενο την εγκατάσταση αρχικά ενός πιλοτικού δικτύου 18 ‘έξυπνων’ θυρίδων σε στρατηγικά σημεία, που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες να παραλαμβάνουν τα ταχυδρομικά τους αντικείμενα από αυτοματοποιημένες θυρίδες με πρόσβαση 24/7, εύκολα κι όποτε εκείνοι το επιθυμούν, το «Smart Queuing» με στόχο την διαχείριση της σειράς αναμονής σε 70 επιλεγμένα καταστήματα, και ο «Ψηφιακός Ταχυδρόμος» με σύγχρονες ψηφιακές ταχυδρομικές υπηρεσίες στην πόρτα του πελάτη εξελίσσονται βάσει σχεδιασμού, ενώ έγινε μια πρώτη live παρουσίαση τους στην 86η ΔΕΘ.

-Επίσης, ολοκληρώθηκαν τα έργα της προμήθειας και εγκατάστασης του Αυτόματου Συστήματος Διαλογής στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης (ΚΔΘ), το έργο της χαρτογράφησης και ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών των ΕΛΤΑ, καθώς και το έργο της νέας διαδικτυακής πύλης της θυγατρικής εταιρίας ΕΛΤΑ Courier για τους πελάτες της, που προσφέρει ψηφιακές λύσεις μέσω web, όπως παρακολούθηση της διαδικασίας από την παραλαβή μέχρι την επίδοση, εξίσωση ψηφιακών και φυσικών λειτουργιών και ψηφιακή αλληλεπίδραση με τον πελάτη.

Τέλος, η θυγατρική εταιρεία ΕΛΤΑ Courier υλοποιεί την εμπορική της στρατηγική, επενδύοντας στην εξωστρέφεια και την προσέγγιση μεγάλων παικτών του διεθνούς ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η επίτευξη τέτοιων συνεργασιών αναμένεται να αυξήσει τον όγκο των διακινούμενων αντικειμένων και να ενισχύσει το εμπορικό της προφίλ.

Το άρθρο Η εξέλιξη του προγράμματος μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ. Τι αναφέρει το Υπερταμείο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα