Ουκρανία: Παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε βορειοκορεατικούς πυραύλους

19:29 6/1/2024 - Πηγή: Reporter

Το γραφείο του εισαγγελέα της περιφέρειας του Χαρκόβου, σήμερα (6/1), παρείχε αποδείξεις για το ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με πυραύλους που είχε προμηθευτεί από τη Βόρεια Κορέα, παρουσιάζοντας θραύσματά τους.

Ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χθες, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία,

αυτή την εβδομάδα, έπληξε την Ουκρανία με πυραύλους που προμηθεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα, για πρώτη φορά στη διάρκεια της εισβολής της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πύραυλοι που έπληξαν το Χάρκοβο στις 2 Ιανουαρίου ήταν οπτικά, αλλά και τεχνικά διαφορετικοί από τα ρωσικά μοντέλα. «Η μέθοδος παραγωγής δεν είναι πολύ σύγχρονη. Υπάρχουν παρεκκλίσεις από τους τυπικούς πυραύλους Iskander, που είδαμε στο παρελθόν σε πλήγματα στο Χάρκοβο. Αυτός ο πύραυλος είναι παρεμφερής με έναν από τους βορειοκορεατικούς πυραύλους», δήλωσε ο Τσουμπένκο, εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα, επιδεικνύοντας τα απομεινάρια ενός πυραύλου.

Ο ίδιος είπε ότι ο πύραυλος ήταν κατά τι μεγαλύτερος σε διάμετρο σε σχέση με τον ρωσικό Iskander, ενώ η κεφαλή του, οι εσωτερικές ηλεκτρικές περιελίξεις και το πίσω τμήμα του πυραύλου είναι, επίσης, διαφορετικά. «Αυτός είναι ο λόγος που τείνουμε προς την εκδοχή ότι αυτός πιθανόν να είναι ένας πύραυλος τον οποίο προμήθευσε η Βόρεια Κορέα», κατέληξε.

#Ουκρανία #Ρωσία #ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟΙ_ΠΥΡΑΥΛΟΙ #Βόρεια_Κορέα #πόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
oukrania-parousiase-apodeiktika-stoicheia-oti-i-rosia-chrisimopoiise-voreiokoreatikous-pyravlous.htm
Τυχαία Θέματα