Ουκρανία: Επίσκεψη-έκπληξη της Τζιλ Μπάιντεν- Συναντήθηκε με την Ολένα Ζελένσκα

18:20 8/5/2022 - Πηγή: Reporter

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, πέρασε μέρος της Ημέρας της Μητέρας κάνοντας ένα απροειδοποίητο ταξίδι στο Uzhhorod της Ουκρανίας, μια μικρή πόλη στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Σε ένα μετασκευασμένο σχολείο που τώρα λειτουργεί ως προσωρινή στέγη για εκτοπισμένους πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και 48 παιδιά, η Μπάιντεν συναντήθηκε με την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

«Ήθελα να έρθω την Ημέρα της Μητέρας»,

είπε η Μπάιντεν στην Ουκρανό ομόλογό της, με τις δύο γυναίκες να κάθονται σε ένα μικρό τραπέζι σε μια τάξη του πρώην σχολείου.

«Σκεφτήκαμε ότι ήταν σημαντικό να δείξουμε στον ουκρανικό λαό ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Και αυτός ο πόλεμος είναι βάναυσος. Ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι δίπλα στον λαό της Ουκρανίας», τόνισε η Πρώτη Κυρία.

Η Ζελένσκα, η οποία στις αρχές της ρωσικής εισβολής έστειλε επιστολή στοην Μπάιντεν, αντάλλαζε αλληλογραφία με την Αμερικανία ομόλογό της τις τελευταίες εβδομάδες, είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

«Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μια πολύ θαρραλέα πράξη», είπε η Ζελένσκα, μιλώντας μέσω διερμηνέα στην Μπάιντεν. «Επειδή καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται για να έρθει η πρώτη κυρία των ΗΠΑ εδώ κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, όταν στρατιωτικές ενέργειες λαμβάνουν χώρα καθημερινά, όπου οι σειρήνες ηχούν καθημερινά, ακόμα και σήμερα. Όλοι νιώθουμε την υποστήριξή σας και όλοι νιώθουμε την ηγετική δύναμη του Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η Ημέρα της Μητέρας είναι μια πολύ συμβολική ημέρα για εμάς γιατί νιώθουμε επίσης την αγάπη και την υποστήριξή σας σε μια τόσο σημαντική μέρα».

Η συνάντηση των δύο γυναικών περιελάμβανε μια διμερή κεκλεισμένων των θυρών, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα στο άλλοτε σχολείο.

Η Μπάιντεν πέρασε τις τελευταίες δύο ημέρες στην Ευρώπη, συναντώντας οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και κυβερνητικούς αξιωματούχους τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Σλοβακία, καθώς και έχοντας επαφές με εκτοπισμένους Ουκρανούς και στις δύο χώρες, εστιάζοντας κυρίως στην υγεία και τη συναισθηματική ευημερία γυναικών και παιδιών.

Τζιλ ΜπάιντενΟΛΕΝΑ ΖΕΛΕΝΣΚΑΗΠΑΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα