Ορκίστηκε η νέα Βουλή- Τη Δευτέρα η διάλυση

Ορκίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (28/5) η νέα αλλά σύντομη σε διάρκεια, Βουλή των Ελλήνων, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.

Από τους 300 βουλευτές, 104 εκλέγονται για πρώτη φορά και 13

δεν ήταν βουλευτές κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά έχουν διατελέσει παλαιότερα βουλευτές.

Η σύγκλιση πραγματοποιήθηκε με Προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και μαζί του βρισκόταν οι τέσσερις νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα ως Γραμματείς.

Η Βουλή θα διαλυθεί τη Δευτέρα (29/5) ώστε η χώρα να οδεύσει σε νέες εκλογές με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής αυτή τη φορά στις 25 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πέντε κόμματα εισήλθαν στη Βουλή, ξεπερνώντας το σχετικό «κατώφλι» του 3%.

Πρόκειται για τη δεύτερη «φευγαλέα» Βουλή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μετά την, επίσης διήμερης διάρκειας, Βουλή, που προέκυψε από τις κάλπες της 6ης Μαΐου 2012.

Η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της ΙΘ’ Περιόδου Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ακολούθως, οι βουλευτές έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όρκο, σύμφωνα με τον τύπο της θρησκείας κάθε βουλευτή ή πολιτικό όρκο.

Μετά την ορκωμοσία τους οι βουλευτές υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παρέλαβαν ενημερωτικό φάκελλο που περιλάμβανε -μεταξύ άλλων- το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ

εκλογές 2023Βουλή των ΕλλήνωνΟΡΚΩΜΟΣΙΑΕνισχυμένη αναλογική
Keywords
Αναζητήσεις
orkistike-i-nea-vouli--ti-deftera-i-dialysi.htm
Τυχαία Θέματα