Όμιλος Υφαντή: Αύξηση τζίρου και περισσότερη... εξωστρέφεια

Ο όμιλος Υφαντή κλείνει το 2023 με ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη τα οποία επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον και νέα ανοίγματα στο εξωτερικό.

Η εταιρεία Α. & Χ. Υφαντής που ίδρυσαν το 1980 τα αδέλφια Υφαντή έχει πλέον αναπτύξει διεθνές αποτύπωμα με σειρά δραστηριοτήτων για τον όμιλο αλλά και τη μητρική εταιρεία.

Ο κύκλος εργασιών του

ομίλου για το 2023 κινείται πάνω από 200 εκατ. ευρώ, έχοντας καταγράψει αύξηση πάνω από 16,5% το 2022 στα 190,2 εκατ. ευρώ ενώ σε επίπεδο εταιρείας η αύξηση υπολογίζεται σε 15,2% στα 123,1 εκατ. ευρώ.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν πέρυσι κατά 3,5 εκατ. ευρώ για τον όμιλο, όπως και το υπόλοιπο των εμπορικών απαιτήσεων κατά 1,4 εκατ. ευρώ ενώ η ταχύτητα κυκλοφορίας απαιτήσεων ανήλθε σε 81 ημέρες από 93 ένα χρόνο πριν. Επίσης τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ από 11,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η θυγατρική εταιρεία Ifantis France έχει ιδρύσει την εταιρεία La Maison Ifantis με έδρα τη Γαλλία ενώ μόλις πέρυσι η Α. & Χ. Υφαντής ίδρυσε την εταιρεία Esti Foods UK με έδρα το Λονδίνο, εταιρείες που δεν συμπεριλήφθηκαν στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις 2022, καθώς μόλις αρχίζουν να αναπτύσσουν δραστηριότητα.

Παραγωγή

Χάρη στην τεχνολογική της εξέλιξη η Υφαντής έχει πλέον δυνατότητα παραγωγής άνω των 50 τόνων αλλαντικών και 5 τόνων άλλων προϊόντων κρέατος ημερησίως.

Οι κινήσεις... εξωστρέφειας ξεκίνησαν από νωρίς και συγκεκριμένα το 1998, με την ίδρυση της ρουμανικής θυγατρικής διαθέτοντας πλέον παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Βουκουρέστι, Αλεξανδρούπολη, όπου ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει σε μηχανολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις της Luncheon Meat Έβρου αλλά και στην Αθήνα.

Η θυγατρική στη Βουλγαρία αναπτύσσει τις πωλήσεις του ομίλου στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ενώ η θυγατρική της Κύπρου επεκτείνει τη δραστηριότητα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σημεία πώλησης ho.re.ca. ενώ έχει πια επεκταθεί και στην παραγωγή λαδιού μετά την εξαγορά της ΡΟΗ Α.Ε..

Ο όμιλος εταιρειών Υφαντής διαθέτει σήμερα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος σε Αθήνα, Βουκουρέστι, Αλεξανδρούπολη και Γαλλία, ενώ διαθέτει και μονάδα παραγωγής φέτας στα Τρίκαλα. Επιπλέον, διαθέτει 11 κέντρα διανομών σε Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κρήτη, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο και Τρίπολη, καθώς και το κέντρο διανομής της Luncheon Meat Έβρου στην Αθήνα και την εδρεύουσα στη Γαλλία εταιρεία Ifantis France.

#τζίρος #εξωστρέφεια #ΥΦΑΝΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα