Έρευνα: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές ελκύονται από τα κρυπτονομίσματα

Καθώς η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται στην Τουρκία, οι επενδυτές δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στον συγκεκριμένο τομέα για διαφορετικούς λόγους, όπως δείχνει νέα έρευνα από το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, τη Binance.

Όπως διαπίστωσε, οι δυνατότητες που προσφέρουν οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα για κέρδη παρακινούν περίπου το 66% των Τούρκων επενδυτών να εμπορεύονται

ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Άλλος ένας παράγοντας που τους ελκύει είναι το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να έχουν τον έλεγχο της επένδυσής τους, κάτι που «τραβά» το 56% των Τούρκων επενδυτών στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Binance, σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας καταναλωτών Twentify, διεξήγαγε τη μελέτη από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2023 και έλαβε απαντήσεις από 606 Τούρκους συμμετέχοντες. Οι ερωτήσεις της έρευνας βασίστηκαν στη στάση, την υιοθέτηση και τις προοπτικές των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα.

Εκτός από τη δυνατότητα για κέρδη και την ευκολία παρακολούθησης των επενδύσεών τους, το 38% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η έλλειψη ελάχιστης επένδυσης τους ωθεί να επενδύσουν σε κρυπτογράφηση, ενώ το 33% απέδωσε την απόφασή του να επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο χαμηλό κόστος των συναλλαγών.

Από την άλλη πλευρά, το 40% των μη επενδυτών είπε ότι το ρίσκο που ενέχει η επένδυση στα κρυπτονομίσματα ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη μη υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Άλλοι παράγοντες, όπως η ανεπαρκής γνώση, οι ανησυχίες για την ασφάλεια, η κατανάλωση χρόνου και η αδυναμία εύρεσης αξιόπιστων πλατφορμών, δηλώθηκαν επίσης ως λόγοι για τη μη επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

Παρά τους φόβους που συνδέονται με την επένδυση σε κρυπτογράφηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχει μια αισιόδοξη προοπτική για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Περίπου το 73% πιστεύει ότι ο αριθμός των επενδυτών κρυπτογράφησης θα αυξηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ το 64% αναμένει ότι οι τιμές θα αυξηθούν το επόμενο έτος.

Υψηλότερο ποσοστό υιοθεσίας

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως τα πολύτιμα μέταλλα, οι μετοχές και τα ομόλογα, η κρυπτογράφηση έχει υψηλότερο ποσοστό υιοθέτησης στην Τουρκία, κάτι που τροφοδοτείται από τις προκλήσεις του μακροοικονομικού κλίματος και το ενδιαφέρον για την καινοτομία του blockchain. Περίπου το 21% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Η Binance συμπέρανε επίσης ότι η τουρκική λίρα αναδείχθηκε πρόσφατα ως το μεγαλύτερο ζεύγος συναλλαγών fiat της πλατφόρμας της, αντιπροσωπεύοντας το 75% του συνολικού όγκου fiat στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό έρχεται καθώς η Τουρκία ξεπερνά άλλες μεγάλες οικονομίες για να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων σε όγκο συναλλαγών παγκοσμίως.

Παρόλο που ένας σημαντικός αριθμός Τούρκων επενδυτών εισήλθε στην αγορά κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια του τελευταίου ανοδικού κύκλου πριν από δύο χρόνια, περίπου το 27% ενεπλάκη στον κλάδο πέρυσι, κάτι που αποδεικνύει το συνεχές ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας όχι τόσο ευνοϊκής περιόδου.

#κρυπτονομίσματα #επενδυτές #έρευνα
Keywords
Αναζητήσεις
erevna-giati-oi-tourkoi-ependytes-elkyontai-apo-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα