Ολλανδία: Ο Βίλντερς... σόκαρε την ΕΕ και αναζητεί συμμάχους

Ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς πέτυχε νίκη σοκ στις εκλογές στην Ολλανδία και βρίσκεται σε πορεία να ηγηθεί του μεγαλύτερου μπλοκ στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος είπε ότι σκοπεύει να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης, η οποία θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη αλλαγή μετά τη μακρά θητεία του Μαρκ Ρούτε, του φιλοευρωπαϊστή προκατόχου του.

Ωστόσο, αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να βρει συνεργάτες για να τον ακολουθήσουν.

Το Κόμμα Ελευθερίας του Βίλντερς κέρδισε 37 έδρες, αρκετά λιγότερες από τις 76 που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η απόλυτη πλειοψηφία.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σφυρηλατήσει συμμαχίες με αντιπάλους του πιο προς το κέντρο, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς του κόμματος VVD του Rutte, το οποίο έχει δείξει ότι μπορεί να είναι έτοιμο να κυβερνήσει μαζί του. Θυμίζουμε σε αυτό ηγείται πλέον η 46χρονη Ντιλάν Γεσιλγκιόζ.

Η αλήθεια είναι πως στις Βρυξέλλες το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ολλανδία ήταν αναπάντεχο και προκαλεί ανησυχία. Είναι ασφαλώς καθησυχαστικό το γεγονός ότι ο Βίλντερς για να κυβερνήσει πρέπει να χτίσει συμμαχίες, γεγονός που ενδεχομένως τον αναγκάσει να αλλάξει κάποιες θέσεις του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα είναι μία φωνή σύμπνοιας στην ΕΕ και αυτό δημιουργεί προβληματισμό.

#Γκέερτ_Βίλντερς #Ολλανδία #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
ollandia-o-vilnters-sokare-tin-ee-kai-anazitei-symmachous.htm
Τυχαία Θέματα