Οικονόμου: Δεν υπάρχει ανάγκη ακραίου πανικού για την Κίνα

16:41 5/1/2023 - Πηγή: Reporter

Για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, καθώς και για την ανησυχία που έχει ξεσπάσει λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα, μίλησε σήμερα (05/01) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «αντιλαμβανόμενοι το πλαίσιο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης -το γεγονός δηλαδή ότι για να προκύψει μία Κυβέρνηση σταθερή, συμπαγής, μια Κυβέρνηση σαν κι αυτή που πρέπει να έχει μία χώρα σαν την Ελλάδα

στο περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις- από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών».

«Αυτό που έχει σημασία πολιτικά και θεσμικά είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σ’ αυτό το κομμάτι ήταν απολύτως συνεπής σε αυτό που είχε πει. Ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης.

Εμείς επίμονα λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και υπήρχε έντονη αμφισβήτηση γι’ αυτό. Λέγαμε ότι δεν θα παίξουμε θεσμικά με τις εκλογές, δεν θα γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο Πρωθυπουργός απέδειξε και σ’ αυτό τη συνέπειά του, την προσήλωσή του στη θεσμική λειτουργία βασικών διαδικασιών της Δημοκρατίας μας» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για την Κίνα

Για τα μέτρα της ΕΕ στους ταξιδιώτες από την Κίνα ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «παρακολουθούμε το θέμα. Δεν υπάρχει η ανάγκη κάποιας ακραίας αντιμετώπισης ή κάποιου πανικού. Είναι μια κατάσταση ελεγχόμενη. Θα υιοθετήσουμε, φαντάζομαι, μέρος των συστάσεων αυτών, θα έχουμε τον νου μας και έτσι θα προχωρήσουμε, ο κόσμος, ο πλανήτης, ανάμεσα σε αυτούς και η χώρα μας».

«Έτσι κι αλλιώς, η χώρα μας ήταν πολύ μπροστά στην αντιμετώπιση της πανδημίας όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως τότε που τα πράγματα ήταν πολύ δυσκολότερα. Έχει σήμερα πολύ περισσότερα «όπλα» για να αισθάνεται ασφαλής και για να μην πανικοβαλλόμαστε, ούτε να τρομοκρατούμαστε ότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε σε συνθήκες σαν και αυτές που ζήσαμε τα δύο και τρία προηγούμενα χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την έλλειψη φαρμάκων

Για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου φαινομένου με τα φάρμακα τόνισε ότι «η εκτίμηση είναι ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό. Συνδέεται με την έλλειψη των πρώτων υλών, την αυξημένη ζήτηση και προφανώς την έξαρση των ιώσεων που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρέπει να είναι κανείς απόλυτα φανατισμένος κομματικά για να μην αντιλαμβάνεται την παγκόσμια διάσταση του προβλήματος. Και είναι πολύ μεγάλος υποκριτής αν δεν καταλαβαίνει πως οι κινήσεις που η έχει κάνει η Κυβέρνηση μας έχουν βοηθήσει έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα σε πολύ μικρότερο μέγεθος, απ’ ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος, απ’ ό,τι η υπόλοιπη Ευρώπη».

ΟικονόμουΚίναΈλλειψη φαρμάκωνεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα