Ήπιες διακυμάνσεις για τα κρυπτονομίσματα μετά την ώθηση της Fed

15:51 5/1/2023 - Πηγή: Reporter

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα την Πέμπτη (5/1), με το Bitcoin να συνεχίζει να αδυνατεί να ξεπεράσει τα 17.000 δολάρια.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που έδειξαν ότι θα επιμείνει στην πολιτική της αύξησης των επιτοκίων για να περιορίσει τον πληθωρισμό έδωσε αρχικά ώθηση στα κρυπτονομίσματα, η οποία, όμως, μερικές ώρες αργότερα… ξεθύμανε.

Ο κινήσεις της Fed

για τον περιορισμό του πληθωρισμού δείχνουν να αποδίδουν και αυτό, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, είναι θετικό για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το ερώτημα, όμως, είναι αν ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και αν η Fed θα χαλαρώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων. Η Fed λέει ότι οι αυξήσεις των τιμών είναι πεισματικές, λέγοντας ότι «αποδεικνύονται πιο επίμονες από ό,τι αναμενόταν», ενώ αυξάνει τα επιτόκια άλλη μισή ποσοστιαία μονάδα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αυξήσεις θα είναι πλέον μικρότερες από τις 75 και ίσως και τις 50 μονάδες βάσης και να ανέλθουν στις 25 μονάδες βάσης, αλλά δεν θα σταματήσουν και το 2023.

«Οι συμμετέχοντες (στη συνεδρίαση της Fed) παρατήρησαν γενικά ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί μια περιοριστική πολιτική μέχρις ότου τα στοιχεία παρέχουν βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή καθοδική πορεία στο 2%, κάτι που είναι πιθανό να πάρει κάποιο χρόνο», αναφέρουν τα πρακτικά. «Λαμβάνοντας υπόψη το επίμονο και απαράδεκτα υψηλό επίπεδο πληθωρισμού, αρκετοί συμμετέχοντες σχολίασαν ότι η ιστορική εμπειρία προειδοποιεί κατά της πρόωρης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής», σημειώνεται επίσης.

Τα πρακτικά αναφέρουν ακόμα ότι, παρά την ανάγκη για συνεχιζόμενη περιοριστική πολιτική, η ευελιξία βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη.

Πριν το ταραχώδες για την κρυπτογράφηση 2022, οι traders ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αντιμετώπιζαν ως πρόβλημα τις αυξήσεις των επιτοκίων, θεωρώντας ότι ασκούν πίεση στο Bitcoin και το Ethereum, τα οποία θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως οι τεχνολογικές μετοχές.

Αλλά τώρα που η Fed μειώνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων και η αγορά δείχνει να… συνέρχεται από τα «ναυάγια» εταιρειών της, όπως η FTX, η ανάκαμψη των τιμών, σημειώνει το Coindesk, είναι ένα πιθανό σενάριο, αν, φυσικά, δεν υπάρξει κάποιο γεγονός που θα αλλάξει πάλι τα δεδομένα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,06% στα 16.805,15 δολάρια, ενώ το Ethereum πέφτει 0,03% στα 1.251,15 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana χάνει 2,5% στα 13,16 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 0,82% στο 0,26630700 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 1,46% στα 4,57 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 1,49% στο 0,07314243 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 3,54% στο 0,00000855 δολάριο.

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα