Οι πλημμύρες στο λιμάνι της Αφρικής, Ντέρμπαν, παγώνουν τις εργασίες

Με το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Αφρικής, το λιμάνι του Ντέρμπαν, να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από πρωτοφανείς πλημμύρες, οι ναυτιλιακές εταιρείες αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες λειτουργίας.

Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Δανίας Maersk σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα πρόσβαση στον τερματικό σταθμό και υπάρχουν ενδείξεις σημαντικής ζημιάς στον δρόμο Bay Head,

ενώ κανένα φορτηγό δεν μπορεί να εισέλθει ή να βγει από τον τερματικό σταθμό.

Ο μεγαλύτερος λιμενικός φορέας της χώρας Transnet, ο οποίος διαχειρίζεται το λιμάνι του Ντέρμπαν, έχει ήδη ανακοινώσει την αναστολή των εργασιών του στα τερματικά του από τις 11 Απριλίου «μέχρι νεωτέρας».

Βασικές διαδρομές προς το λιμάνι συμπεριλαμβανομένου του παράκτιου αυτοκινητόδρομου N2 και της διαδρομής N3 που συνδέει το Durban με τον εμπορικό κόμβο του Γιοχάνεσμπουργκ, της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής, υπέστησαν επίσης ζημιές και έκλεισαν.

Ο πρόεδρος της χώρας Σίριλ Ραμαφόζα έχει ήδη προγραμματίσει στην επίσκεψή του στο λιμάνι Ντέρμπαν, ενώ ο στρατός ετοιμάζεται να αναπτύξει στρατεύματα για την παροχή βοήθειας.

ΝΤΕΡΜΠΑΝλιμάνιεργασίες
Keywords
Τυχαία Θέματα