Οι ναυτιλιακές μετοχές «βυθίζονται» καθώς οι ναύλοι ξηρού φορτίου σταθεροποιούνται

Η Diana Shipping έκλεισε με απώλειες 8,3% την Τρίτη (5/12), «οδηγώντας» την ευρεία πτώση των ναυτιλιακών μετοχών, η οποία ακολούθησε την έκθεση της Jefferies και την αναφορά πως οι τιμές μεταφοράς ξηρού φορτίου έχουν φτάσει ένα βραχυπρόθεσμο ανώτατο όριο.

Οι τιμές ημέρας για τα Very Large Gas Carriers έχουν μια τάση χαλάρωσης τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο αναλυτής της Jefferies, Omar Nokta, με τις μέσες τιμές να διαμορφώνονται στα 125 χιλ. δολάρια περίπου, σε αντίθεση με τα σχεδόν

140 χιλ. δολάρια πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Nokta δήλωσε ότι, σήμερα, το Χρηματιστήριο της Βαλτικής εκτίμησε τις τιμές ημέρας των Capesize στα 49.300 δολάρια σε σύγκριση με 54.600 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και οι αγορές FFA, χθες και σήμερα, με το συμβόλαιο Cape Δεκεμβρίου να διαπραγματεύεται κοντά στα 33 χιλ. δολάρια/ημέρα έναντι του υψηλού των σχεδόν 40 χιλ. δολαρίων/ημέρα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Tην Τρίτη, σημείωσαν πτώση και άλλες μετοχές ναυτιλιακών, μεταξύ των οποίων η Eagle Bulk Shipping (EGLE) -7,1%, η Genco Shipping (GNK) -6,3%, η Star Bulk Carriers (SBLK) -5,7%, η Golden Ocean (GOGL) -5%.

#ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ_ΜΕΤΟΧΕΣ #ΜΕΤΟΧΕΣ_ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ #Πτώση #ΜΕΙΩΣΗ #ΑΝΩΤΑΤΟ_ΟΡΙΟ_ΤΙΜΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα