Οι αεροπορικές εταιρείας βάζουν… μπροστά τις απολύσεις προσωπικού

Οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον πλανήτη μειώνουν τις πτήσεις τους και περιορίζουν τα κόστη εξαιτίας της πανδημίας την ώρα που αναμένουν περιορισμένη δραστηριότητα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η British Airways σκοπεύει να περικόψει έως και 12.000 θέσεις εργασίας, λόγω του μακροχρόνιου αντίκτυπου του νέου κορωνοϊού στη δραστηριότητά της, ανακοίνωσε σήμερα η μητρική της εταιρεία, όμιλος IAG.

Ο όμιλος, που κατέχει

μεταξύ άλλων την Iberia και την Vueling, εξήγησε στην ανακοίνωσή του ότι έλαβε αυτήν την απόφαση με δεδομένο ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν οι αερομεταφορές επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε, επίσης, σήμερα ότι θα απολύσει έως και 5.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Πριν λίγες εβδομάδες η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει τη σύμβαση έως και 10.000 υπαλλήλων ή του 90% του εργατικού δυναμικού της καθώς ο κορονοϊός σχεδόν παρέλυσε τις διεθνείς αερομεταφορές τον Μάρτιο, ενώ και οι εσωτερικές πτήσεις επλήγησαν.

Παράλληλα, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας αεροσκαφών Airbus διατύπωσε μια δυσοίωνη εκτίμηση για τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία του κορονοϊού στην εταιρεία, προειδοποιώντας τους 135.000 εργαζομένους του ομίλου να προσδεθούν, ενόψει περισσότερων απολύσεων κι εκτιμώντας ότι η ίδια επιβίωσή της θα τεθεί σε κίνδυνο αν δεν αναληφθεί δράση άμεσα.

Πακέτο βοήθειας ύψους 7 δισ. ευρώ ετοιμάζει και η γαλλική κυβέρνηση για την αεροπορική εταιρεία Air France/KLM, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ. british airways
Keywords
Τυχαία Θέματα