Ντιμπέιτ: Οι δημοσιογράφοι ζητούν αλλαγή και... φινάλε με ελεύθερη ερώτηση

19:47 4/5/2023 - Πηγή: Reporter

Μία βασική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη (10/5) ζητούν οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών καναλιών που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Συντονιστής και... οικοδεσποτης του ντιμπέιτ θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς της ΕΡΤ, ενώ τις ερωτήσεις θα θέσουν ο Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha, ο Γιώργος Παπαδάκης από τον ΑΝΤ1,

η Ράνια Τζίμα από το Mega, ο Παναγιώτης Στάθης από το Open, Η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ και η Μάρα Ζαχαρέα από το Star.

Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν την Πέμπτη (4/5) στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το debate των πολιτικών αρχηγών. Μετά το τέλος της συνάντησής τους ζήτησαν και μία αλλαγή στους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας, στην οποία θα λάβουν μέρος οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία οι δημοσιογράφοι προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο Debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς. Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα» αναφέρει η σχετική επιστολή.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής του debate Γιώργος Κουβαράς, είπε σχετικά: «Στέλνουμε μια επιστολή στη διακομματική εκ μέρους όλων των δημοσιογράφων που μετέχουν. Ζητάμε η 6η ενότητα να είναι μια ενότητα που δεν θα είναι απλώς δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήσεις, να είναι μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων ούτως ώστε να υπάρχουν έξι ενότητες για να μπορούν όλοι οι δημοσιογράφοι, εννοώ οι έξι που μετέχουν στο ντιμπέιτ εγώ απλώς να συντονίζω να κάνουν ερωτήσεις σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς»

ΝΤΙΜΠΕΙΤερώτησηπολιτικοί αρχηγοί
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα