Ανακάμπτει στον απόηχο της Fed το Bitcoin- Προβλέψεις για $36.000

18:02 4/5/2023 - Πηγή: Reporter

Τα… πατήματά του βρίσκει ξανά το Bitcoin μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς, μετά την αρχική του πτώση λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, έχει ανακάμψει και ξεπεράσει τα 29.000 δολάρια.

Η επικεφαλής στρατηγικής της Banrion Capital, Βικτόρια Μπιλς, εξήγησε ότι η συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ επηρεάζει

ιδιαίτερα τις τιμές των κρυπτονομισμάτων και αντισταθμίζει τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

«Καθώς ο πανικός και η αντιδραστικότητα της αγοράς αυξάνονται, οι αντιλήψεις περί αποτυχίας στον τραπεζικό τομέα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνεχιζόμενη αναταραχή στις περιφερειακές τράπεζες», επεσήμανε στο CoinDesk.

Τον Απρίλιο, η JP Morgan είπε ότι η τρέχουσα τραπεζική κρίση είναι μια «δικαίωση για το κρυπτογραφικό οικοσύστημα», εξηγώντας ότι «εξέθεσε τις αδυναμίες του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Αναμφίβολα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα στοιχεία για την απασχόληση της Παρασκευής στις ΗΠΑ για να δουν πώς επηρεάζει τις τιμές κρυπτονομισμάτων.

Πάντως, οι προβλέψεις για το Bitcoin είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. Σύμφωνα με τον πάροχο κρυπτογραφικών υπηρεσιών Matrixport, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 20% στα περίπου 35.000-36.000 δολάρια.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται σε ένα στενό εύρος που πρόκειται να ανέβει προς τα πάνω, περίπου 20%.

Η Matrixport λέει ότι ενώ η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια άλλες 25 μονάδες βάσης χθες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή να ήταν η τελευταία αύξηση για αυτόν τον κύκλο. Αυτό θα μπορούσε να προετοιμάσει την αγορά για ένα ακόμη δυνατό ράλι.

Οι εξαγορές μετοχών ξεκινούν τώρα ξανά μετά το τέλος της πρόσφατης σεζόν κερδών και αυτό «θα συνεχίσει να είναι ένας ευνοϊκός άνεμος για τις μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», έγραψε ο Μάρκους Τίλεν, επικεφαλής της έρευνας.

Οι όγκοι συναλλαγών του Bitcoin μπορεί να μειώθηκαν πρόσφατα, ανέφερε η έρευνα, αλλά η «ανοδική πορεία βλέπει μόνο περιορισμένη αντίσταση».

«Οι συναλλαγές στο δίκτυο Bitcoin έχουν φτάσει σε νέα υψηλά όλων των εποχών, καθώς ο αριθμός των ενεργών διευθύνσεων στο δίκτυο Bitcoin έχει παραμείνει ισχυρός, κοντά στο 1 εκατομμύριο διευθύνσεις», προστίθεται.

Το συναίσθημα στην ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης έχει βελτιωθεί σημαντικά με τα νομίσματα meme να διαπραγματεύονται ενεργά, πρόσθεσε η έκθεση.

Η κεφαλαιοποίησή της αγοράς Bitcoin βρίσκεται λίγο πάνω από τα 560 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει επίσης αυξηθεί ελαφρά στο 47,1%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, έχει πλησιάσει το όριο του 1,2 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, κερδίζοντας περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ημερήσια βάση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin ενισχύεται 2,21% στα 29.172,13 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 2,54% στα 1.905,80 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 4% στα 22,26 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 3,03% στο 0,39290200 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 2,48% στα 5,75 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 1,82% στο 0,07902747 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 1,49% στο 0,00001001 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα