Ντε Γκίντος: Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ευάλωτες στις αυξήσεις επιτοκίων

Ορισμένες τράπεζες της Ευρώπης θα μπορούσαν να είναι ευάλωτες στην αύξηση των επιτοκίων, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στους υπουργούς Οικονομικών, ο Ισπανός αξιωματούχος τόνισε ότι ορισμένες τράπεζες

μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας του επιχειρησιακού τους μοντέλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αν και οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι λιγότερο εκτεθειμένες στην αναταραχή από άλλες των ΗΠΑ, ο ντε Γκίντος είπε ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ορισμένες τράπεζες μπορεί να κινδυνεύουν λόγω των επιχειρηματικών τους μοντέλων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Προειδοποίησε κατά του εφησυχασμού και σημείωσε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης θα μπορούσε να προκαλέσει μετάδοση του κινδύνου. Αξίζει να τονισθεί, ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πριν από την κατάρρευση της τιμής της μετοχής της Credit Suisse Group AG, η οποία ώθησε την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας να της προσφέρει μια ένεση ρευστότητας.

Αναφερόμενος σε ένα πιθανό βασικό θέμα της απόφασης για τα επιτόκια, ο ντε Γκίντος τόνισε την πιθανή σύγκρουση μεταξύ της αποστολής της ΕΚΤ να μειώσει τον πληθωρισμό και της πιθανής ζημίας σε ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τα υψηλότερα επιτόκια.

Ντε ΓκίντοςΤΡΑΠΕΖΕΣΕυρώπηCredit Suisse
Keywords
Τυχαία Θέματα