Ελβετία: Έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης για την Credit Suisse

Έκτακτη συνεδρίαση για την Credit Suisse θα πραγματοποιήσει σήμερα (16/3) η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Keystone-ATS.

Πιο συγκεκριμένα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν θα ληφθούν αποφάσεις, το πρακτορείο τονίζει ότι η κυβέρνηση κρίνει επείγουσα τη συνεδρίαση υπό το φως των κλυδωνισμών και των αμφιβολιών που επηρεάζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα

της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η μετοχή της Credit Suisse εκτοξεύτηκε μετά από το «σωσίβιο» των 50 δισ. φράγκων που έριξε η ελβετική κεντρική τράπεζα στον τραπεζικό κολοσσό προκειμένου να καθησυχάσει τις διεθνείς αγορές.

Στον αντίποδα χθες, η μετοχή είχε τη χειρότερη συνεδρία στην ιστορία της έπειτα από την κίνηση πανικού που ακολούθησε δηλώσεις του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, της εθνικής τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας. Η μετοχή έπεσε στο ιστορικό χαμηλό του 1,55 ελβετικού φράγκου.

Στο μεταξύ, σε νέο της report η JP Morgan δημοσιεύει τις προβλέψεις της σχετικά με το μέλλον της ελβετικής τράπεζας, σημειώνοντας ως το επικρατέστερο σενάριο την εξαγορά της από την UBS.

«Η κεφαλαιακή θέση της Credit Suisse δεν είναι πρόβλημα, αλλά η εμπιστοσύνη της αγοράς προκαλεί σοβαρά ζητήματα στην στρατηγική της διοίκησης» εξηγεί η JP Morgan, εξηγώντας τα άλλα δύο σενάρια που «βλέπει» πιθανά για την τράπεζα.

ΕλβετίαΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΚυβέρνησηCredit Suisseτραπεζα
Keywords
Τυχαία Θέματα