Ντάλιο: Βλέπει «βουτιά» των μετοχών εάν αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια

Τη ζοφερή του πρόβλεψη αναφορικά με την οικονομία της Αμερικής, αλλά και τη «βουτιά» που αναμένεται να καταγράψουν οι μετοχές, μπροστά σε μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της Fed, εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates LP, Ray Dalio, σε άρθρο του στο LinkedIn.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Dalio τόνισε πως «φαίνεται

ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν πολύ (προς το υψηλότερο άκρο του εύρους 4,5% έως 6%)», ενώ υπογράμμισε ότι «αυτό θα μειώσει την πιστωτική επέκταση του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα μειώσει τις δαπάνες του ιδιωτικού τομέα και, ως εκ τούτου, την οικονομία μαζί της».

Μεταξύ άλλων, ο Dalio σημείωσε ότι μια απλή αύξηση των επιτοκίων σε περίπου 4,5% θα οδηγούσε σε βουτιά σχεδόν 20% στις τιμές των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η «μαύρη» πρόβλεψη του επενδυτή, έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η αγορά των ΗΠΑ προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ που προκάλεσε η παραμονή του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα και κατά τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στον μακροπρόθεσμο πληθωρισμό, ο Dalio σημείωσε ότι οι επενδυτές μπορεί να είναι ακόμα πολύ εφησυχασμένοι.

Παράλληλα, και ενώ η αγορά ομολόγων υποδηλώνει ότι οι traders αναμένουν μέσο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού 2,6% την επόμενη δεκαετία, η «εκτίμησή» του Dalio είναι ότι το ποσοστό θα είναι περίπου 4,5% έως 5%.

RAY DALIOFEDμετοχέςΠτώσηεπιτόκιαΗΠΑπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντάλιο, Βλέπει,ntalio, vlepei