Νετανιάχου: «Όχι» σε κατάπαυση πυρός, χωρίς απελευθέρωση ομήρων

Στην επιβεβαίωση της προοδευτικής πορείας του ισραηλινού στρατού (IDF) εντός της Γάζας προχώρησε σε νέες δηλώσεις του για την έκβαση του πολέμου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Έθεσε ξανά ως κορυφαίο θέμα της ατζέντας την απελευθέρωση των ομήρων για να υπάρξει η οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την κατάπαυση του πυρός, ενώ επανέλαβε πως έχουν επιτευχθεί σημαντικά πλήγματα κατά της Χαμάς.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η Χεζμπολάχ «αρχίζει να παίρνει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο», προειδοποιώντας ότι θα κάνει «το λάθος της ζωής της» αν το κάνει.

Ο Ισραηλινός

πρωθυπουργός Νετανιάχου τόνισε ότι δεν θα δεχτεί μια πραγματικότητα όπου η Χαμάς και η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο θα «βλάπτουν τους πολίτες μας» στο βόρειο Ισραήλ και υπόσχεται να «ανταποδώσει με πυρά».

Ο Νετανιάχου είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα, και απαίτησε από τον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί άμεσα τους ομήρους για να βεβαιωθεί ότι είναι υγιείς.

«Επαναλαμβάνω και το λέω τόσο στους φίλους όσο και στους εχθρούς μου: δεν θα έχουμε κατάπαυση του πυρός χωρίς οι όμηροι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

Το Ισραήλ «ενεργεί με κάθε δυνατό μέσο σε κάθε δυνατό μέτωπο» για να φέρει τους ομήρους στην πατρίδα τους, είπε, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική δράση είναι «ουσιαστικό μέρος αυτής της προσπάθειας».

Μπενιαμίν ΝετανιάχουIDFΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΧεζμπολάχΧαμάςΕρυθρός Σταυρόςκατάπαυση του πυρός
Keywords
Αναζητήσεις
netaniachou-ochi-se-katapafsi-pyros-choris-apeleftherosi-omiron.htm
Τυχαία Θέματα