Νετανιάχου: Είναι διαφορετικός πόλεμος, γιατί η Χαμάς είναι διαφορετικός εχθρός

«Αυτός θα είναι ένας διαφορετικός πόλεμος, επειδή η Χαμάς είναι ένας διαφορετικός εχθρός» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι «ενώ το Ισραήλ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε αθώους, η Χαμάς επιχειρεί να τη μεγιστοποιήσει». «Η Χαμάς θέλει να σκοτώσει

όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς και δεν έχει καμία σημασία για τις ζωές των Παλαιστινίων», σημείωσε ο ίδιος.

«Κάθε μέρα, διαπράττουν ένα διπλό έγκλημα πολέμου - στοχοποιώντας τους αμάχους μας, ενώ κρύβονται πίσω από τους αμάχους τους, ενσωματώνονται στον άμαχο πληθυσμό και τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες».

«Η Χαμάς είναι υπεύθυνη και θα πρέπει να λογοδοτήσει για όλες τις απώλειες αμάχων», τόνισε. «Είδαμε το κόστος αυτού του τρομερού εγκλήματος πολέμου χθες, όταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη δεν κατευθύνθηκε σωστά και έπεσε σε ένα παλαιστινιακό νοσοκομείο. Δικαίως εξοργίστηκε ολόκληρος ο κόσμος, αλλά η οργή δεν πρέπει να απευθύνεται στο Ισραήλ, αλλά στους τρομοκράτες», υπογράμμισε.

Ο Νετανιάχου δεσμεύτκε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να εργάζεται για να κρατήσει τους αμάχους μακριά από τον κίνδυνο και θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να το πράξει.

«Ο δρόμος προς τη νίκη θα είναι μακρύς και σκληρός», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε «αλλά ενωμένοι στο σκοπό και με βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης το Ισραήλ θα επικρατήσει».

πόλεμοςΙσραήλΧαμάςΝετανιαχου
Keywords
Τυχαία Θέματα