Γάζα: 471 οι νεκροί από την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι Αλ-Άραμπι

Πάνω από 314 οι τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ο Άσραφ Αλ-Κίντρα, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ότι 471 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 314 τραυματίστηκαν στο «ισραηλινό μακελειό», όπως το χαρακτήρισε, στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι Αλ-Άραμπι στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο ήταν αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης. Το Ισραήλ δήλωσε

ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, που αρνείται την ευθύνη.

Ισραηλινός στρατός: Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ευθύνεται για την έκρηξη

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει «αποδείξεις» σύμφωνα με τις οποίες η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, στο νοσοκομείο αλ Άχλι αλ Αράμπι στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

«Οι αποδείξεις, τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας, επιβεβαιώνουν ότι η έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από την εκτόξευση ρουκέτας του Ισλαμικού Τζιχάντ που αστόχησε», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η επαγγελματική αυτή ανάλυση βασίζεται σε πληροφορίες, στα επιχειρησιακά συστήματα και σε αεροπορικές εικόνες», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα