Νέος γύρος πληρωμών την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου

Νέος γύρος πληρωμών ξεκινά από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα. Χρήματα στους λογαριασμούς θα δουν, μεταξύ άλλων, συνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, εργαζόμενοι με αναστολή εργασίας λόγω κορονοϊού και δικαιούχοι επιδομάτων.

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου, το αργότερο από 28 Απριλίου θα ξεκινήσει και ο δεύτερος γύρος πληρωμών για το επίδομα των 800 ευρώ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τους εργαζομένους

που είχαν κάνει αίτηση στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» από 11 έως 20 Απριλίου 2020.

Σε εξέλιξη είναι και ο τρίτος κύκλος αιτήσεων με βάση τον λήγοντα ΑΦΜ από 21 Απριλίου έως 30 Απριλίου. Θα ακολουθήσουν οι διορθώσεις το διάστημα 1 με 3 Μαΐου και η καταβολή των 800 ευρώ υπολογίζεται να γίνει από τις 5 Μαΐου 2020 και μετά.

Παράλληλα, «τρέχει» και η πληρωμή σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Η διαδικασία αιτήσεων διεκδίκησης των 800 ευρώ για τις επιχειρήσεις με 20 εργαζόμενους ολοκληρώνεται στις 28 Απριλίου και η καταβολή των χρημάτων θα γίνει μέσα σ’ αυτή ή το αργότερο στην επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα ξεκινά και η πληρωμή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους. Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων, που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η διαδικασία μέσω της οποίας θα πληρωθούν τελικά τα 600 ευρώ οι επιστήμονες. Η Υπουργική Απόφαση αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

Όσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, το δάνειο που παρέχει το κράτος προς τις επιχειρήσεις, αιτήσεις υπέβαλλαν μέχρι τις 21 Απριλίου 138.000 επιχειρήσεις στο «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ. Οι εν λόγω επιχειρήσεις αναμένεται να πάρουν το ποσό των 2.000-3.000 ευρώ έως τις αρχές Μαΐου.

Συντάξεις

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου, καταβάλλονται οι συντάξεις για ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Στις 29 Απριλίου πληρώνεται το Δημόσιο, ΝΑΤ, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Στις 5 Μαΐου καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις.

Επιδόματα

Την Πέμπτη, 30 Απριλίου, καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα εξής επιδόματα και παροχές: Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών

Διευκρινίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Μαρτίου 2020.

Για το επίδομα παιδιού η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου 2020.

επιδόματασυντάξειςΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣεργαζόμενοικορονοιόςπληρωμέςΕπιστρεπτέα προκαταβολήεπίδομα 800 ευρώ600 ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, Απριλίου,neos, apriliou