Νέες ναυπηγήσεις πλοίων με καύσιμο μεθανόλη από τη Maersk

15:02 4/7/2022 - Πηγή: Reporter

Η Maersk, η οποία υπέγραψε σύμβαση για τη ναυπήγηση πλοίων με καύσιμα μεθανόλης με το ναυπηγείο της Κορέας, Korea Shipbuilding & Offshore Engineering πέρυσι, αναμένεται να παραγγείλει περισσότερα πλοία αυτού του τύπου, τα οποία έχουν τιμή άνω των 200 δισεκατομμυρίων γουόν το καθένα.

Η σύμβαση που υπογράφηκε πέρυσι περιλαμβάνει την κατασκευή 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμα μεθανόλης,

με χωρητικότητα περίπου 16.000 TEU το καθένα. Η Maersk βρίσκεται σε συνομιλίες με την Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering και τη Samsung Heavy Industries για τις πρόσθετες παραγγελίες.

Το νέο συμβόλαιο εξαρτάται από το πότε θα πρέπει να παραδοθούν τα νέα πλοία, ανέφερε πηγή του κλάδου, προσθέτοντας, ότι η χωρητικότητα των τριών ναυπηγών είναι ήδη πλήρης για δύο έως τρία χρόνια και η παράδοση των νεότευκτων πλοίων στη Maersk είναι πιθανό να γίνει το 2025 ή το 2026.

Η μέση τιμή των πλοίων με καύσιμο μεθανόλη ήταν 175 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ όταν υπογράφηκε η σύμβαση πέρυσι. Το τίμημα που θα εφαρμοστεί στη νέα σύμβαση υπολογίζεται στα 183 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το νέο συμβόλαιο είναι πιθανό να αφορά 12 πλοία συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων έως έξι επιλογών παρόμοια με το περσινό συμβόλαιο.

KSOEMaerskμεθανόληναυπήγηση πλοίωνSamsung Heavy IndustriesDaewoo Shipbuilding &Marine Engineering
Keywords
Τυχαία Θέματα