MSC: Υπογράφει το παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για βιώσιμους ωκεανούς

14:00 4/7/2022 - Πηγή: Reporter

Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ανακοινώθηκε ότι η MSC θα συμμετάσχει με περισσότερους από 150 ενδιαφερόμενους φορείς στην υπογραφή των Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για τους Βιώσιμους Ωκεανούς.

Με βάση και συμπληρώνοντας τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς, οι Αρχές του Βιώσιμου Ωκεανού παρέχουν ένα πλαίσιο

για υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές.

Η MSC δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη συλλογική ευθύνη των εταιρειών να αξιολογούν τον αντίκτυπό τους στον ωκεανό, να προστατεύουν την υγεία των ωκεανών και να αναλαμβάνουν δράση για τη βιωσιμότητα των ωκεανών.

"Οι ωκεανοί διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υγεία του γαλάζιου πλανήτη μας, παράγοντας το ήμισυ του παγκόσμιου οξυγόνου καθώς και ρυθμίζοντας το κλίμα μας. Με την υπογραφή των Αρχών για τους Βιώσιμους Ωκεανούς, συνεργαζόμαστε με άλλες εταιρείες γαλάζιας οικονομίας για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας. " σχολίασε η Stefania Lallai, αντιπρόεδρος βιωσιμότητας στο Cargo Division της MSC.

Ως μέλος του UNGC Ocean Stewardship Coalition και της Maritime Just Transition Task Force, η MSC πιστεύει στη συνεργασία με διάφορους εταίρους. Αυτές οι συνεργασίες αποτελούν μέρος του Οδικού Χάρτη Αειφορίας της MSC, μέσω του οποίου η εταιρεία ανταποκρίνεται στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς και η Δεκαετία της Επιστήμης των Ωκεανών του ΟΗΕ (2021-2030) χρησιμεύουν ως συνεχείς υπενθυμίσεις της σημασίας του ρόλου της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην υγεία των ωκεανών και στη δημιουργία ανθεκτικών και βιώσιμων αλυσίδων εφοδιασμού.

Ηνωμένα Έθνη
Keywords
Τυχαία Θέματα