Νέες απώλειες για τη Wall Street μετά το τεχνολογικό ράλι

18:31 9/1/2024 - Πηγή: Reporter

Πτώση σημειώνουν σήμερα (9/1) οι μετοχές στη Wall Street, επαναφέροντας τους βασικούς δείκτες σε αρνητικό πρόσημο.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,63% στις 37.446,01 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,40% στις 4.744,92 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite έχει απώλειες 0,42% στις 14.782,14 μονάδες.

Σημαντικές μεταβολές παρουσιάζουν αρκετές τεχνολογικές μετοχές. Η τιμή της Unity Software

υποχωρεί κατά 7,31% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα απολύσει περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού της, ενώ οι μετοχές της Netflix υποχώρησαν κατά 1,84% λόγω της υποβάθμισης από τη Citi. Οι μετοχές της Apple σημειώνουν επίσης πτώση 0,94%.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Juniper Networks σημειώνουν άνοδο 20,90% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Hewlett Packard Enterprise είναι πιθανό να ανακοινώσει, μέσα στην εβδομάδα, συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας έναντι ποσού 13 δισ. δολαρίων περίπου.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από μια ισχυρή συνεδρίαση, καθώς ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite τη Δευτέρα σημείωσαν άνοδο, με τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης να αναπηδούν από τις πτώσεις της περασμένης εβδομάδας. Η Nvidia, μάλιστα, έφτασε σε ιστορικό υψηλό.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Την Πέμπτη είναι η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Δεκέμβριο, ενώ την Παρασκευή ακολουθεί ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών παραγωγού.

#Wall_Street #nyse #Πτώση #απώλειες
Keywords
Αναζητήσεις
nees-apoleies-gia-ti-wall-street-meta-to-technologiko-rali.htm
Τυχαία Θέματα