Hapag-Lloyd: Δε θα υπάρξουν πρόσθετες χρεώσεις λόγω της αναδρομολόγησης πλοίων

17:06 9/1/2024 - Πηγή: Reporter

Η γερμανική ναυτιλιακή Hapag-Lloyd, σήμερα (9/1), έκανε γνωστό ότι δε σχεδιάζει να επιβάλει πρόσθετες χρεώσεις τους πελάτες της ως απόρροια της αναδρομολόγησης των πλοίων της, που πλέον δε διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ, αλλά κάνουν τον περίπλου του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.

Η πέμπτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι 25 από τα πλοία της έχουν αλλάξει δρομολόγιο από την αρχή του έτους, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης

στην Ερυθρά Θάλασσα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η κίνηση αυτή έχει ανεβάσει το μηνιαίο κόστος για τη ναυτιλιακή στο ύψος των 50 εκατ. ευρώ περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές του έτους, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εκτρέπει τα πλοία της από τη Διώρυγα του Σουέζ και γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας για λόγους ασφαλείας.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση προσεκτικά μέρα με τη μέρα, αλλά θα συνεχίσουμε να αναδρομολογούμε τα πλοία μας μέχρι τις 9 Ιανουαρίου», είχε δηλώσει εκπρόσωπος της εταιρείας. Η εταιρεία θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι να αναδρομολογεί τα πλοία της σήμερα, 9 Ιανουαρίου.

#HapagLloyd #Σουέζ #Ερυθρά_Θάλασσα #ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ_ΠΛΟΙΩΝ #ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ_ΣΕ_ΠΛΟΙΑ #Χούθι #ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ_ΧΡΕΩΣΕΙΣ #χρεώσεις
Keywords
Αναζητήσεις
hapag-lloyd-de-tha-yparxoun-prosthetes-chreoseis-logo-tis-anadromologisis-ploion.htm
Τυχαία Θέματα