Νέα άνοδος για το ευρώ- «Σκαρφαλώνει» σε υψηλό 13 μηνών

Νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα (13/4) το ευρώ, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών, υπερβαίνοντας κατά πολύ το δολάριο.

Πιο συγκεκριμένα, το νόμισμα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 0,5% στο 1,1043 δολ., ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 1,1033 που πέτυχε στις αρχές του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για το ευρώ.

Η ώθηση του ευρώ έρχεται μετά τα στοιχεία Μαρτίου για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, ο οποίος καθορίστηκε στο 5% σε ετήσιο επίπεδο (6% η επίδοση του Φεβρουαρίου) και στο 0,1% σε μηνιαίο επίπεδο (0,4% η επίδοση του Φεβρουαρίου).

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις στα επιτόκια, με τους αναλυτές να περιμένουν μια νέα αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στη σύνοδο του Μαΐου.

ευρώδολαριοΤιμέςΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
- Σκαρφαλώνει,- skarfalonei