myBusinessSupport: Μέχρι σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα 800 ευρώ

Μέχρι σήμερα έχουν περιθώριο οι επαγγελματίες, που πλήττονται από τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport», προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι επαγγελματίεςι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πληγεί από την τρέχουσα κρίση λόγω κορονοϊού (βάσει

ΚΑΔ), εφόσον απασχολούν έως 5 άτομα ή είναι αυτοαπασχολούμενοι.
Η αποζημίωση των 800 ευρώ καλύπτει διάστημα 45 ημερών και συγκεκριμένα από την 17η Μαρτίου έως την 30η Απριλίου.

Η καταβολή της αποζημίωσης είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο ενώ δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Το ποσό θα καταβληθεί από την ΑΑΔΕ στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet. Μάλιστα με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα, διευρύνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που δικαιούνται τα 800 ευρώ καθώς αίτηση θα μπορούν να υποβάλλουν το επόμενο διάστημα και όσες επιχειρήσεις απασχολούν από 6 έως 20 άτομα.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας mybusinesssupport στην διεύθυνση: https://www.aade.gr/mybusinesssupport. Προσοχή: καταληκτική ημερομηνία είναι η 24η ΑπριλίουΑπό την ίδια πλατφόρμα γίνονται οι αιτήσεις και για την επιστρεπτέα προκαταβολή και για την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Θα επιλέξετε “υποβολή αίτηση στην αποζημίωση ειδικού σκοπού.Εμφανίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιοςΗ εφαρμογή του Taxis κάνει έλεγχο για το αν έχει δηλωθεί IBAN στο Taxisnet. Αν όχι βγαίνει αυτομάτως ειδοποίηση ότι θα πρέπει να εισέλθει ο ενδιαφερόμενος στην εφαρμογή δήλωσης του επαγγελματικού λογαριασμού προκειμένου να κάνει τη σχετική δήλωση.

Προϋποθέσεις

Να είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης ή προσωπικής εταιρείας, εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείαςΝα έχει έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην ΕλλάδαΝα απασχολεί από κανέναν μέχρι και πέντε εργαζόμενους (προς το παρόν καθώς το όριο θα αυξηθεί στα 20 άτομα)Ο δηλωμένος στις 20 Μαρτίου στο φορολογικό μητρώο κύριος ή δευτερεύων ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα το 2018, να περιλαμβάνεται στον πίνακα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.Να έχει υποβληθεί μέχρι και τις 20 Μαρτίου, δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018 με ακαθάριστα έσοδα μεγαλύτερα του μηδενός.Να έχουν υποβληθεί μέχρι και τις 16/04/2020 όλες οι δηλώσεις ΦΠΑ για τις φορολογικές περιόδους από 1/1/20187 μέχρι και 29/02/2020Να μην είναι η επιχείρηση σε αδράνεια από την 1/4/2019 μέχρι 16/04/2020 (σύμφωνα με τους όρους της ΚΥΑ 39162/16.04.2020)Να πρόκειται για επιχείρηση που έχει δηλώσει έναρξη εργασιών μέχρι τις 31/03/2019.Επίσης να μην έχουν υποβληθεί μέχρι και τις 16/04/2020 πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές για όλες τις φορολογικές περιόδους από την 01/04/2019 έως και τις 29/02/2020.Να μην έχει ανασταλεί η χρήση του ΑΦΜ της επιχείρησης για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Ως 10ος όρος μπαίνει η επιστροφή της αποζημίωσης των 800 ευρώ αν μέχρι και τις 30/04 η επιχείρηση καταγγείλει συμβάσεις εργασίας εργαζομένων της που έχουν τεθεί σε αναστολή ή αν δεν διατηρήσει τον αριθμό θέσεων εργασίας.

Η αίτηση

Η αίτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των δικαιούχων και της πλήρωσης των προϋποθέσεων και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνεται ότι ο αιτών δικαιούται την αποζημίωση ειδικού σκοπού σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 39162/16.4.2020.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ. Προκειμένου να υποβληθεί αίτηση για την αποζημίωσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επιλέξουν:

το αντίστοιχο τετραγωνίδιο της υπεύθυνης δήλωσηςτο αντίστοιχο τετραγωνίδιο χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπούτο πεδίο «Υποβολή αίτησης»

Σε περίπτωση που επιθυμείτε την ανάκληση της αίτησης μπορείτε να μεταβείτε στην αρχική σελίδα και αφού εισέλθετε εκ νέου στην εφαρμογή, να αναιρέσετε την επιλογή « Αιτούμαι τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού» επιλέγοντας το σχετικό τετραγωνίδιο. Στην περίπτωση που εισέλθετε εκ νέου στην εφαρμογή εμφανίζεται το μήνυμα: «Στις (…) ανακαλέσατε την αίτηση χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού».

TAXISnetΑΑΔΕΙΒΑΝΚΑΔΚΥΑυποβολή αιτήσεωνπροϋποθέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα