Στα μαχαίρια για την… πατρότητα

Για την πατρότητα της ρύθμισης που επιλύει ένα σοβαρό θέμα αποζημιώσεων προς κτηνοτρόφους που επλήγη το ζωικό τους κεφάλαιο από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, ερίζουν νυν και τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προηγήθηκε ο βουλευτής και υπεύθυνος γιατα αγροτικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, τ. υπουργός ΑΑΤ, ο οποίος μεπροσωπική του δήλωση επέκρινε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη επειδήμε το νομοσχέδιο που τώρα έφερε σε διαβούλευση δίνει διέξοδο σε ένα πρόβλημα τηνεπίλυση του οποίου είχε αρνηθεί όταν τον Οκτώβριο

είχαν καταθέσει στη Βουλή σχετικήτροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε ότι:

«Τον περασμένο Οκτώβρη,(στις 11/10/2019), δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε την βουλευτικήΤροπολογία με Γενικό Αριθμό 43 και Ειδικό 1 για την επίλυση του προβλήματος μετις οφειλές προς τους κτηνοτρόφους από το πρόγραμμα εκρίζωσης ζωονόσων. Την Τροπολογίααυτή αρνήθηκε τότε να την κάνει δεκτή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων.

Τώρα την επαναφέρει καιτην παρουσιάζει σαν δική του πρόταση -αυτούσια, χωρίς να λείπει ούτε κόμμα- στην παρ. 2 του Άρθρου 19 του Σχέδιο Νόμου πουέθεσε σε διαβούλευση. Από τότε είχαμε προειδοποιήσει ότι θα την επαναφέρει σανδική του ρύθμιση. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, επιβεβαιωνόμαστε.

Αναρωτιόμαστε, όμως, αναρκεί η διάταξη σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνγια ν’ αναγνωριστεί και να λυθεί, έστω και τώρα, το πρόβλημα των κτηνοτρόφων.Συνεχίζουμε να απορούμε -όπως και τον Οκτώβρη του 2019- πώς ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός υπουργόςδεν εξέλαβε την τότε κίνησή μας ως βοηθητική για την επίλυση του προβλήματοςτων κτηνοτρόφων.

Το μεγάλο ζητούμενοωστόσο, παραμένει η πραγματική βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων,που σαν να μην έφτανε το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν λόγω της υγειονομικήςκρίσης, αντιμετώπισαν και τους λάθος χειρισμούς της Κυβέρνησηςτης ΝΔ και των υπουργών της (Άδωνις Γεωργιάδης κ.α). Αντί λοιπόν ν’ αναγνωριστείαπό την Κυβέρνηση η κρισιμότητα του τομέα με τα αντίστοιχα των περιστάσεωνεμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης, οι κτηνοτρόφοι δεν βλέπουν καμία σχετικήπρωτοβουλία».

ΑπάντησηΒορίδη

Με αφορμή τη δήλωση του τομεάρχηΑγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη ο Υπουργός ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης αναφέρει τα εξής:

«Οκ. Αραχωβίτης διεκδικεί την πατρότητα της νομοθετικής ρυθμίσεως που επιλύει τοθέμα της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων του Τυρνάβου, το ζωικό κεφάλαιο των οποίωνεπλήγη από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια.

Τουυπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω υπόθεση εκκρεμούσε πλέον των 4,5 ετών και ο κ.Αραχωβίτης δεν την επέλυσε, διεκδικώντας τώρα την πατρότητα της ρυθμίσεως.

Όπωςέλεγε και ένας παλιός Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, οι νόμοι έχουν πολλούςπατέρες αλλά μία μόνο μητέρα: τη Βουλή.

Εν προκειμένω, η πατρότητα της τροπολογίας ανήκει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ η αδυναμία προωθήσεώς της βαρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Του επισημαίνουμε δε ότι η διευθέτηση του ζητήματος πιστώνεται στην παρούσα Κυβέρνηση η οποία και επέλυσε τις νομικές περιπλοκές αλλά και εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις».

[Image by Tumisu from Pixabay]

The post Στα μαχαίρια για την… πατρότητα appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα