ΜΤΠΥ: Ρύθμιση για προαιρετική ασφάλιση των υπαλλήλων ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Την προαιρετική συμμετοχή υπαλλήλων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική διάταξη:

-Επιτρέπεται η συμμετοχή στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.)

υπαλλήλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και υπαλλήλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπηρετούν με σχέση δημοσίου δικαίου.

-Η προαιρετική συμμετοχή στο Μ.Τ.Π.Υ., από την έναρξή της, διέπεται από τους κανόνες της υποχρεωτικής συμμετοχής.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται διατάξεις σχετικά με τη διαχείριση της περιουσίας του ΜΤΠΥ. Συγκεκριμένα προβλέπεται πως:

- Η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου των χρηματοοικονομικών προϊόντων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), καθώς και η σύνταξη σχετικών προτάσεων και μελετών, μπορούν να ανατεθούν, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μ.Τ.Π.Υ., στην «Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».

- Η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Μ.Τ.Π.Υ., καθώς και η σύνταξη σχετικών προτάσεων και μελετών μπορούν να ανατεθούν, με απόφαση του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ., στην «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) Μονοπρόσωπη Α.Ε.».

διάταξηΜετοχικό Ταμείο Πολιτικών ΥπαλλήλωνΤοπική ΑυτοδιοίκησηΝομικά Πρόσωπα Δημοσίου ΔικαίουνομοσχέδιοΜΙΝΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα