Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Το δίλημμα της κάλπης και το «γιοκ» στον Ερντογάν

Εκτός από τις οικονομικές εξαγγελίες ενόψει του δύσκολου χειμώνα, δύο ακόμα αναφορές ξεχώρισαν από την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου.

Η μία ήταν αυτή με την οποία άνοιξε και έκλεισε την ομιλία του και αφορούσε στις εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός έβαλε φρένο πια σε κάθε άλλο σενάριο για το χρόνο των εκλογών. Ανακοίνωσε μέτρα για το χειμώνα, αλλά και τις αρχές του 2023, με τις εκλογές

να τοποθετούνται σίγουρα πια κάπου ανάμεσα στον Μάιο και τον Ιούλιο του νέου έτους.

Εκτός από το χρόνο των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το πολιτικό τους πλαίσιο, ζητώντας ουσιαστικά από τους πολίτες μια δεύτερη ευκαιρία.

«Ή δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μια δεύτερη φορά στη συμφορά», είναι το δίλημμα το οποίο θέλει να θέσει στους πολίτες η κυβέρνηση ενόψει της κάλπης.

Παράλληλα, επέμεινε στο σύνθημα «Το είπαμε, το κάναμε», με το οποίο θα πορευθεί η ΝΔ στις εκλογές.

Κλείνοντας την ομιλία του ξεκαθάρισε επίσης πως θέση του είναι πως οι πολίτες θα εκλέξουν κυβερνήτη στις επόμενες εκλογές, για να δείξει έτσι την αντίθεσή του κυρίως στο σενάριο που τροφοδοτείται από το ΠΑΣΟΚ για προοδευτική κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με Πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο και όχι τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός, όμως, από τις έμμεσες αναφορές στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ευθεία αναφορά στον... δύσκολο γείτονα της χώρας, τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας θα πω ότι η απάντησή μας είναι η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Να σταματήσουν οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα. Δεν φοβόμαστε. Μία λέξη: Όχι, κύριε Ερντογάν. Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ομολογουμένως ανέβασε τους τόνους.

ΕρντογάνεκλογέςΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, ΔΕΘ, Ερντογάν,mitsotakis, deth, erntogan