Μητσοτάκης: Η κλιματική κρίση «ευκαιρία» για τον τουρισμό

Τα... επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε σε συνέντευξη του στο Bloomberg την Παρασκευή (22/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την ανθεκτική ανάπτυξη, ενώ δεσμεύθηκε πως η Ελλάδα θα πετύχει άνετα τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία

θα έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «το γεγονός ότι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα μας βοηθάει με το κόστος δανεισμού μας το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τα δημόσια οικονομικά. Παράλληλα είμαστε όμως προσηλωμένοι στην διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι αυτό για τις κεφαλαιακές αγορές. Θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% αυτό το έτος και υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα το 2024. Κι αισθάνομαι ότι μπορούμε να πιάσουμε αυτούς τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να θυσιάσουμε την ανάπτυξη μας. Αν δείτε τα νούμερα του τουρισμού ήταν αξιοθαύμαστα αυτή τη χρονιά και φαίνεται ότι υπάρχει μία τάση στην Ευρώπη, παρά την ύφεση οι άνθρωποι να συνεχίζουν να ταξιδεύουν και να προτιμούν την Ελλάδα έναντι άλλων μεσογειακών προορισμών».

Επιπλέον στάθηκε στο στόχο που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για επέκταση της τουριστικής σεζόν αλλά και στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ανέφερε ότι «συνεχίζει ο κόσμος να εκτιμά την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, γιατί θέλουν να περνούν χρόνο στην παραλία», ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει κόσμος που έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Είπε επίσης ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ευκαιρία» προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική σεζόν.

Επεσήμανε, δε, ότι «η κλιματική είναι εδώ και θα παραμείνει», προσθέτοντας ότι πάντα είχαμε πυρκαγιές στη Μεσόγειο, ωστόσο φέτος η κατάσταση ήταν δυσκολότερη. Αναφέρθηκε επίσης στις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη βραχυπρόθεσμη προσαρμογή» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους. «Πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των καταστροφών» υπογράμμισε.

Σημείωσε επιπλέον ότι «χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να σώσουμε ζωές ανθρώπων».

Ως προς τον τομέα της ενέργειας, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 10 πρώτες χώρες στις ανανεώσιμες πηγές. «Περιμένουμε βραχυπρόθεσμα ακόμα περισσότερα πράγματα» συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει τον ρόλο του σημείου εισόδου για την Ευρώπη σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε σκληροί σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των διακινητών», ενώ επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει νόμιμους τρόπους σε όσους επιθυμούν να έρθουν προκειμένου να εργαστούν.

ΜητσοτακηςΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑεπενδυτική βαθμίδακλιματική κρίσηΤουρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-petychainoume-protogeni-pleonasmata-i-klimatiki-krisi-efkairia-gia-ton-tourismo.htm
Τυχαία Θέματα