Μητσοτάκης: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2024-Ο ορίζοντας τετραετίας

«Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί τον επόμενο χρόνο. Ισχύει η δέσμευσή μας για 950 ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ προανήγγειλε ότι εξετάζεται νέα έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους στο τέλος του έτους. «Επειδή η πορεία της οικονομίας θα είναι καλή, εκτιμώ ότι θα δώσουμε

και νέα έκτακτη ενίσχυση», σημείωσε.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, που είναι ένας από τους μεγάλους στόχους του, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αυξάνονται με κυβερνητικές αποφάσεις, αυξάνονται με επενδύσεις και συμπίεση της ανεργίας και με αύξηση της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων». Όπως συμπλήρωσε, «όσο οι επιχειρήσεις θα αναζητούν εργαζόμενους με δεξιότητες, οι μισθοί θα αυξάνονται». Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πάντως ότι «αυξάνονται οι μισθοί ήδη και με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και το ενδεχόμενο αυξήσεων των αποδοχών τους, o πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, με οριζόντια αύξηση στα επιδόματα θέσης και στα οικογενειακά επιδόματα, ανεξαρτήτως των υπολοίπων αυξήσεων στον μισθό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος, είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό φαινόμενο, πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό, οι πολιτικές τύπου market pass, οι οποίες πιθανώς να συνεχιστούν είναι προσωρινές λύσεις. Χρειαζόμαστε μόνιμες λύσεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και η εμπέδωση της μεγαλύτερης διαφάνειας, καθώς και του μεγαλύτερου ανταγωνισμού είναι προς την επιθυμητή κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι πριν από τον Αύγουστο θα ψηφισθεί νομοσχέδιο, που θα θεσπίζει όλες τις προβλέψεις για τη μείωση της φορολογίας σε ορίζοντα 4ετίας. «Η αντιπολίτευση θα διαψευσθεί καθώς όλες οι προβλέψεις του καλά κοστολογημένου προγράμματος θα νομοθετηθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε ευχάριστα και είμαι πολύ υπερήφανος πως αυτή η κυβέρνηση ψήφισε πολύ προοδευτικές πολιτικές για όλους τους συμπολίτες μας» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, όσον αφορά την αμφισβήτηση των εξαγγελιών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επέμεινε πως στο πεδίο της φοροδιαφυγής θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα. «Η ανάπτυξη της οικονομίας έχει σημαντική αντανάκλαση στους ονομαστικούς μισθούς. Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και τον επόμενο χρόνο, μακάρι σε κάποιο σημείο να μπορεί αυτός να καθορίζεται από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε κάθε περίπτωση μπορεί να φθάσει στα 950 ευρώ έως το τέλος της 4ετίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν επιτρέπω ανάμειξη της Τουρκίας στα εσωτερικά μας

Στο ζήτημα που προέκυψε με την καταγγελλόμενη ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στη Ροδόπη, όπως και στην Ξάνθη, αλλά και στις εν γένει σχέσεις με την Τουρκία αναφέρθηκε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. «Έχω απευθύνει δημόσια πρόκληση προς τον κ. Ερντογάν να συναντηθούμε. Αργά ή γρήγορα αυτή η συνάντηση θα γίνει» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καλωσορίζω τη μείωση της έντασης, το βασικό ζήτημα προς επίλυση είναι η οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσίων ζωνών, ήτοι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται να συζητήσω όλα τα υπόλοιπα θέματα, που θέτει η Τουρκία, ζητήματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίσης είναι μη θέματα για την Ελλάδα. Ελπίζω να το αντιληφθεί αυτό ο κ. Ερντογάν. Ακόμη όμως και να μη λύσουμε τη μόνη μας διαφορά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης, όπως το βιώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν θα διαπραγματευτώ την διαρκή ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με την υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στη Ροδόπη και την Ξάνθη, ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ανάμειξη στα εσωτερικά της. Κάλεσε τους κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ να δηλώσουν πως σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι υπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε δις, ήτοι πριν από τις εκλογές, αλλά και ύστερα από αυτές, αλλά πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών, όταν, όπως είπε, υπήρχε πλήρης εικόνα των σκληρών, όπως τις χαρακτήρισε, παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου.

Κυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές 2023Νέα ΔημοκρατίαMARKET PASS950 ΕΥΡΩΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝσυνταξιούχοικατώτατος μισθόςδημόσιοι υπάλληλοι
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-nea-afxisi-tou-katotatou-misthou-to-2024-o-orizontas-tetraetias.htm
Τυχαία Θέματα