Πούτιν: Παραδέχθηκε ελλείψεις σε πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και drones

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως δεν σχεδιάζει νέα επιστράτευση στη Ρωσία και θα το πράξει μόνο αν αποφασίσει να γίνει επιχείρηση κατάληψης του Κιέβου. Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε επίσης πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο "αν κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο".

Ο

Πούτιν μίλησε την Τρίτη (13/6) σε Ρώσους στρατιωτικούς συντάκτες και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει μια πρόσθετη επιστράτευση ανδρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι όλα εξαρτώνται από το τι θέλει η Ρωσία να πετύχει εκεί.

Ο Πούτιν είπε ότι το υπουργείο Άμυνας δεν βλέπει την ανάγκη για ένα ακόμη κύμα επιστράτευσης. «Μερικά δημόσια πρόσωπα λένε ότι χρειάζεται να επιστρατεύσουμε ένα εκατομμύριο, ή δύο εκατομμύρια. Αυτό εξαρτάται από το τι θέλουμε», είπε ο Πούτιν.

«Θα επιστρέψουμε εκεί;» είπε αναφερόμενος στο Κίεβο ο Πούτιν, τα στρατεύματα του οποίου απέτυχαν να καταλάβουν την ουκρανική πρωτεύουσα στις αρχικές φάσεις της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως αποκαλεί την εισβολή η Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε να πει αν η Μόσχα θα εξαπολύσει μια νέα επίθεση στην Ουκρανία ως απάντηση της αντεπίθεσης του Κιέβου, λέγοντας ότι τα σχέδια της Ρωσίας θα εξαρτηθούν από τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι εάν καταστεί αναγκαίο η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο ως απάντηση σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να προμηθεύσουν την Ουκρανία με παρόμοια όπλα.

Κλείνοντας, πάντως, ο Πούτιν παραδέχθηκε πως η Ρωσία έχει ελλείψεις σε πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αύξησε την παραγωγή βασικών όπλων κατά 2,7 φορές τον τελευταίο χρόνο και κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι διοχετεύει όπλα στην Ουκρανία.

ΠουτινπόλεμοςΡωσίαΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
poutin-paradechthike-elleipseis-se-pyromachika-ypsilis-akriveias-kai-drones.htm
Τυχαία Θέματα